Topvoetballer Sergiño Dest wil met eigen Court kinderen weghalen achter de computer

ALMERE • Vr 11 oktober 2024 | 17:16 • Vrijdag 11 oktober 2024 | 17:16

We kennen allemaal de Cruyffcourts in Nederland, de voetbalveldjes die werden geschonken door de legendarische voetballer Johan Cruijff. In Almere aan het Walt Disneyplantsoen, is er vanaf nu ook een voetbalpleintje, dat is geschonken door topvoetballer Sergiño Dest.

Almeerder Dest die ooit voor Almere City, Ajax, Barcelona en AC Milan voetbalde en tegenwoordig voor PSV speelt, schenkt het veld in de buurt waar hij opgroeide aan de Almeerse jeugd.

Dest wil zo jongeren inspireren te gaan sporten en wellicht een sportcarrière op te bouwen. "Het voelt heel speciaal en ik ben hier heel trots op", vertelt Sergiño Dest. "Het is belangrijk dat de jeugd op het goede pad blijft. Ze moeten sporten en voetbal is een sport die mensen samenbrengt. Ze moeten weg van de speelcomputer. Vroeger speelde iedereen buiten en ik wil dat dit terugkomt."

'Cool'
Het ontwerp van het veldje bevat zaken die voor Dest belangrijk zijn. Zo zie je in het ontwerp goede belijning en penaltystippen, maar ook twee sterren die staan voor de Nederlandse kampioenschappen die hij heeft gewonnen. Dit jaar werd hij met PSV de Eredivisie en in 2019 won hij met Ajax de Johan Cruijff Schaal.

De kinderen uit de buurt zijn Dest dankbaar voor het voetbalpleintje. "Ik vind het heel cool dat Sergiño Dest dit voor ons heeft gedaan. Ik ga hier elke dag voetballen", vertelt een jongetje.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel