Wielrenster Femke Beuling na het NCK: 'Dit is altijd een zwaar onderdeel'

DRONTEN • Zo 6 oktober 2024 | 17:01 • Zondag 6 oktober 2024 | 17:01

Het was een zware zondagmiddag voor Emmeloorder Femke Beuling. Ze kwam met haar club WV de Kannibaal in actie tijdens het Nederlands Club Kampioenschap in Dronten. Na 39 kilometer over de buitenwegen rond het dorp eindigde ze met haar team op de derde plaats tijdens de tijdrit.

Beuling zette met haar club een tijd neer van 50 minuten en 19 seconden. Dat was 2 minuten en 38 seconden achter de winnaar, WV Noord-Holland. Tweede werd RC Jan van Arckel met een tijd van 49 minuten en 45 seconden.

Superleuk
Beuling komt één keer per jaar in actie voor WV de Kannibaal. "Het is superleuk om zo nog contact te houden met mijn club", zegt Beuling na de finish op de Rietweg, net buiten het dorp. Grote internationale wedstrijden rijdt Beuling voor VolkersWessels Cycling Team. Met die ploeg reist ze komende week af naar China.

Ladies Tour
De Emmeloordse komt dus niet in actie tijdens de Ladies Tour die komende dinsdag van start gaat. We zien haar dus donderdag ook niet aan de start in Zeewolde. Dat dorp is komende week het toneel van de derde etappe van de Ladies Tour.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel