Almere City moet van Willem II winnen om aansluiting te houden

ALMERE • Do 3 oktober 2024 | 18:58 • Donderdag 3 oktober 2024 | 18:58

Almere City speelt vrijdagavond de belangrijke thuiswedstrijd tegen promovendus Willem II uit Tilburg. De Almeerders kunnen zich geen nieuwe uitglijder permitteren in de kelder van de eredivisie.

'City' staat momenteel op de voorlaatste plaats met slechts twee punten uit de eerste zeven gespeelde wedstrijden. Het verschil met de 'veilige' plek vijftien bedraagt nu al vijf punten.

Willem II doet het een stuk beter: de Brabanders staan op een keurige elfde plaats van de ranglijst met acht punten uit de eerste zeven duels.

Almere City wacht nu al 19 wedstrijden op een overwinning in de eredivisie. De laatste Almeerse zege dateert alweer van 17 februari en werd vorig seizoen geboekt tijdens de uitwedstrijd bij PEC Zwolle.

James Lawrence ontbreekt
Almere City-trainer Hedwiges Maduro kan vrijdagavond geen beroep doen op James Lawrence. De Welshman heeft te kampen met een lichte kuitblessure. De centrale verdediger zal tegen Willem II worden vervangen door Theo Barbet óf Joey Jacobs.

Pechvogel
Lawrence was afgelopen zondag nog de grote pechvogel bij de Almeerders tijdens de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle: hij werkte de bal in de 78e minuut onfortuinlijk achter zijn eigen doelman Nordin Bakker. Deze eigen goal bleek de enige treffer van de wedstrijd en daarmee werd het dus een nederlaag voor Almere City (1-0).

Almere City en Willem II troffen elkaar twee seizoenen terug voor het laatst in Almere in de Keuken Kampioen Divisie: destijds wonnen de Almeerders met 1-0 dankzij een goal van Jeredy Hilterman.

Haye en Dankerlui speelden bij Willem II
Almere City-middenvelder Thom Haye speelde van 2016 tot 2018 twee seizoenen voor Willem II. Rechtsback Damil Dankerlui maakte in 2018 zijn eredivisiedebuut bij de Tricolores.

Almere City FC - Willem II begint vrijdagavond om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van der Laan.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel