SV Urk trots op nieuw clubhuis: 'Dit is echt uniek, dit is schitterend'

URK • Di 1 oktober 2024 | 6:15 • Dinsdag 1 oktober 2024 | 6:15

De voorzitter van Businessclub SV Urk (BCU) zit te genieten op de nieuwe tribune op sportpark De Vormt op Urk. De puntjes moeten nog op de i worden gezet, maar binnenkort kan het nieuwe clubhuis van de voetbalvereniging geopend worden.

Jan Ras zegt dat in eerste instantie het gedeelte van de Businessclub in gebruik wordt genomen. De sportkantine gaat pas later open. Op dit moment wacht de club namelijk nog op aanvoer van gas in het clubgebouw langs het hoofdveld van SV Urk. "Dat is een kwestie van een paar weken, hoop ik, en dan kunnen we de officiële opening doen", aldus Ras.

Half miljoen
Bijna twee jaar geleden haalde de Businessclub tijdens en crowdfunding in een avond een half miljoen euro bij elkaar. Vanaf dat moment ging het snel en kon er uiteindelijk gebouwd worden.

Volgens Ras was nieuwbouw hard nodig, omdat de voetbalclub hard groeit. 'We zijn de afgelopen vijf jaar enorm gegroeid en je ziet die betrokkenheid over het hele dorp naar onze voetbalclub", zegt Ras trots.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel