City verliest uitduel bij PEC na schlemielig eigen doelpunt

ALMERE • Zo 29 september 2024 | 12:24 • Zondag 29 september 2024 | 12:24

Almere City heeft zondagmiddag geen punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. In Overijssel was de thuisploeg met 1-0 te sterk voor de ploeg van Hedwiges Maduro. Bij rust was het nog 0-0.

In de eerste helft golfde het spel heen en weer in het MAC3PARK stadion. Al na 20 seconden spelen kwam Almere City heel goed weg, na een slippertje van City doelman Nordin Bakker. Gelukkig kon Ricardo Visus ternauwernood de inzet van Younes Namli van de lijn werken.

PEC dreigender in 1e helft
Aanvallend gezien kon Almere City weinig potten breken in de 1e helft. PEC was veel dreigender met een actieve Jamiro Monteiro en wist wél een paar kansen te creeren: zo belandde een verdwaalde voorzet van Krastev op de lat.

City pakt regie in 2e helft
In de 2e helft bracht trainer Maduro Jochem Ritmeester van de Kamp en Logan Delaurier Chaubet in de ploeg voor Kornelius Hansen en Baptiste Guillaume. Dit leidde tot een nieuwe impuls bij de Almeerders, die via Thomas Robinet direct een goede kans kregen.

Schlemielige eigen goal
Almere leek de wedstrijd goed onder controle hebben, maar toch kwam PEC na 77 minuten op voorsprong na een schlemielige eigen goal van James Lawrence. De Welshman werkte de bal na een voorzet Van der Haar onfortuinlijk achter zijn eigen doelman.

Grote kans in extra tijd
De Almeerders kwamen deze klap niet meer te boven. In de extra tijd kreeg 'City' nog een dot van een kans op de gelijkmaker via de Fransman Junior Kadile, maar het bleef uiteindelijk 1-0.

Almere City FC heeft nu 2 punten uit de eerste 7 gespeelde wedstrijden en staat nog altijd op de voorlaatste plaats van de eredivisie. Komende vrijdag spelen de Almeerders weer een thuiswedstrijd: dan komt Willem II uit Tilburg op visite in Almere.