Foutje van scheids: geen rood na twee keer geel, wedstrijd deels opnieuw

FLEVOLAND • Wo 25 september 2024 | 19:38 • Woensdag 25 september 2024 | 19:38

Door een fout van de scheidsrechter moet een wedstrijd tussen sv Lelystad '67 en BAS Voetbal uit Biddinghuizen voor een deel opnieuw gespeeld worden. Volgens de KNVB stuurde de scheidsrechter een speler die voor de tweede keer een gele kaart kreeg niet het veld af.

Na het moment dat de speler eigenlijk het veld afgestuurd moest worden werd er ook nog gescoord door sv Lelystad. Het werd daardoor 4-1 voor de ploeg uit Lelystad. Volgens de voorzitter van BAS, Herman Stegeman werd dat doelpunt gemaakt door de speler die eigenlijk al van het veld gestuurd had moeten zijn.

Verkeerde club
De fout kon volgens de voorzitter ontstaan doordat de scheidsrechter de eerste gele kaart per ongeluk bij een speler van BAS had geschreven en niet bij die van SVL. Volgens de voorzitter is de scheidsrechter vanaf de zijlijn ook nog geattendeerd op de fout.

De KNVB laat weten dat de wedstrijd opnieuw gespeeld moet worden vanaf het moment dat de fout gemaakt is. Wanneer dat is, is nog niet bekend.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel