Almere City thuis hard onderuit tegen FC Twente

ALMERE • Zo 22 september 2024 | 14:05 • Zondag 22 september 2024 | 14:05

Almere City FC is zondagmiddag thuis onderuit gegaan tegen FC Twente. De Tukkers waren in het Yanmar Stadion met 0-5 te sterk voor de ploeg van Hedwiges Maduro. Bij rust leidden de gasten nog met 0-2.

Na een rommelige openingsfase kwam FC Twente na 10 minuten op voorsprong: Sem Steijn mocht een voorzet van Bart van Rooij vanaf rechts bij de 2e paal tegendraads inkoppen en liet Almere City-doelman Bakker kansloos: 0-1

Almere City rijgt kansen aaneen in 1e helft
Almere City FC toonde veerkracht na deze domper en was met name via Thomas Robinet en Kornelius Hansen voortdurend gevaarlijk voor de goal van Lars Unnerstall.

Na diverse gemiste kansen was Almere City halverwege de eerste helft opnieuw heel dichtbij de gelijkmaker, maar Junior Kadile kopte een heerlijke voorzet van Thom Haye van dichtbij hard op de lat. Ook na deze kans bleef de thuisploeg gevaarlijk, maar weer waren prima kansen niet besteed aan Kadile en Hansen.

ANP
Mokerslag voor rust
Beide ploegen leken met deze 0-1 naar de kleedkamer te gaan, maar in de extra tijd kwam FC Twente totaal tegen de verhoudingen in op 0-2 na een counter: Sem Steijn mocht (nadat James Lawrence een lage voorzet van Mitchell van Bergen niet goed verwerkte) droog de 0-2 binnenschieten.
ANP
Dramatische 2e helft
Na rust nam FC Twente de regie wél stevig in handen in het Yanmar Stadion en kregen de gasten direct een paar goede kansen, maar was doelman Nordin Bakker attent. De derde goal van de Tukkers viel 10 minuten na rust: Sam Lammers mocht aanleggen en plaatste de bal in de uiterste hoek bij Bakker: 0-3.

Hiermee leek de wedstrijd al vroeg beslist en ging coach Hedwiges Maduro wisselen: zo bracht hij onder andere Jochem Ritmeester van de Kamp voor Thom Haye. Het verzet leek definitief gebroken en mede door zeer matig verdedigen aan Almeerse zijde liep FC Twente via goals van Ricky van Wolfswinkel en Anass Salah-Eddine uit naar een ruime 0-5 uitslag.