SV Urk voor het eerst onderuit in topper tegen DOVO

URK • Zo 22 september 2024 | 10:01 • Zondag 22 september 2024 | 10:01

De voetballers van SV Urk hebben zaterdag in de Derde Divisie A de eerste seizoensnederlaag geleden. Voor eigen publiek ging de topper tegen DOVO verloren. De koploper uit Veenendaal was op Urk met 0-2 te sterk voor de ploeg van trainer Peter Wesselink. Bij de rust stond er nog een 0-0 gelijke stand op het scorebord.

Beide ploegen hadden uit de eerste vijf speelrondes de volle winst weten te pakken. De gasten uit Veenendaal mochten zich koploper noemen omdat zij een beter doelsaldo hadden dan SV Urk. De inzet bij deze topper in de Derde Divisie was dan ook de koppositie.

Aan elkaar gewaagd
In de eerste helft waren beide ploegen aan elkaar gewaagd. Zowel SV Urk als DOVO kregen diverse mogelijkheden om de scoren te openen. De beste kans in het eerste bedrijf was voor de gasten uit Veenendaal. Ifra Sow kon zich plotseling vrij maken en oog in oog met Auke Kaptijn binnen schieten. Maar de Urker doelman stond zijn mannetje en hield zijn ploeg met een prima redding in de wedstrijd.

In de tweede helft gaat het tien minuten na rust toch mis voor de Urkers. Er wordt balverlies geleden op het middennveld en DOVO weet in de snelle omschakeling op voorsprong te komen door een treffer van Lars Vermeulen.

DOVO net even slimmer
Daarna gaat de ploeg van Peter Wesselink op zoek naar de gelijkmaker, maar de echte overtuiging ontbrak op deze zaterdagmiddag bij de thuisploeg. DOVO was net even slimmer, efficiënter en ging beter om met de geboden ruimte. Lars Huber kan zich in de 70e minuut binnen de zestienmeter eenvoudig ontdoen van zijn bewaker Riekelt Nentjes en de bal in de verre hoek prikken: 0-2.

Slotoffensief
Daarna organiseert Urk nog wel een slotoffensief, maar het lukt Jarno van Essen en de ingevallen Klaas Romkes niet om de aansluitingstreffer te forceren.

SV Urk verliest met 0-2 en zakt door deze nederlaag naar de derde plaats in de Derde Divisie A. De Urkers spelen volgende week een uitduel. De tegenstander in Tiel is dan TEC.