Clubloze voetballer Brenet uit Almere vervolgt loopbaan in Qatar

ALMERE • Ma 16 september 2024 | 12:50 • Maandag 16 september 2024 | 12:50

De Almeerse voetballer Joshua Brenet vertrekt naar Al Rayyan in Qatar. Dat bevestigt de voetbalploeg uit de Qatarese hoofdstad Doha. De clubloze verdediger heeft een contract tot het einde van het seizoen getekend.

De Qatarese voetbalclub laat weten dat de Almeerder de defensie van de club moet komen versterken, zeker ook met het oog op deelname aan de AFC Champions League. Aan dat internationale toernooi doen Aziatische en Australische clubs mee.

Recidivist
Hiervoor was Brenet actief bij FC Twente. Daar werd zijn aflopende contract ontbonden nadat hij was veroordeeld tot een maand cel voor tweemaal rijden zonder rijbewijs.

Aanvankelijk werd er zestig uur taakstraf en een voorwaardelijke celstraf geëist. Die straf viel uiteindelijk hoger uit, omdat hij volgens de rechter vaker in de fout was gegaan. “Het is alsof je een rode kaart krijgt en toch lekker door blijft voetballen. Zo komt het op mij over", zei de politierechter.

Jeugd bij City
Voordat Brenet bij Twente speelde, was hij actief bij Hoffenheim uit Duitsland en eerder PSV. In de jeugd speelde hij bij Almere City FC, maar mocht niet in de jeugdopleiding blijven. Sinds mei is hij international namens Curaçao.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel