Van der Loop laat zich bijna verrassen bij Fish Potato Run, droom van Ras komt uit

FLEVOLAND • Za 14 september 2024 | 20:19 • Zaterdag 14 september 2024 | 20:19

Thijmen van der Loop heeft bij de mannen de 33ste editie van de Fish Potato Run van Urk naar Emmeloord gewonnen, maar liet zich in de slotfase nog bijna verrassen.

De Groninger, die vorig jaar nog tweede was, liet in Tollebeek zijn metgezellen van de kopgroep achter zich. Hij kwam na 12,8 kilometer solo aan bij de finish in een tijd van 43 minuten. Maar Van der Loop had maar een paar seconden voorsprong op Thijs Uildriks en Maarten Mast, die als tweede en derde eindigden.

"Ik had aan het einde niet door, dat die andere jongens zo dicht bij mij waren gekomen. Ik was verrast dat toen ik binnen was, de jongens al sprintend aankwamen. Het had anders kunnen aflopen. Het is een beetje een gelukje. Ik had niet door dat ze zo dichtbij zaten", aldus Van der Loop.

De gedachten van Van der Loop gingen even naar de finish van de Stevensloop in 2022. Tom de Gelder waande zich zeker van de zege, maar op enkele meters van de eindstreep liep Milan van der Meer hem toch nog voorbij.

"Dit had mij ook kunnen overkomen. Als ze op het juiste moment bij mij waren gekomen, had ik verrast kunnen worden, want ik had het echt niet in de gaten met al dat publiek langs de kant dat ze op 30 meter waren genaderd", aldus de Van der Loop.

Dinie Ras wint voor de eerste keer
Bij de vrouwen won Dinie Ras uit Urk de Fish Potato Run in een tijd van 50 minuten en 59 seconden. "Dit was echt mijn droom! Hier winnen. Het is gelukt", aldus Ras die daarna in de armen viel van de nummer twee Jacolien Ruizendaal uit Emmeloord.

Ras was na afloop tevreden over haar race. "Ik had in mijn hoofd zitten om niet te snel te starten. Daardoor heb ik heel vlak kunnen lopen. M'n doel was om onder de 4 minuten per kilometer te lopen, en dat is gelukt."

In totaal deden er aan alle afstanden, er was ook een 4 Engelse Mijl van Tollebeek naar Emmeloord en een kidsrun, ongeveer 1875 lopers mee.

Nummer twee Jacolien Ruizendaal feliciteert Dinie Ras

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel