Fish Potato Run groeit flink: 'Blij dat we weer op de kaart staan'

EMMELOORD • Vr 13 september 2024 | 6:30 • Vrijdag 13 september 2024 | 6:30

Ruim 1800 atleten hebben zich inmiddels ingeschreven om komende zaterdag van start te gaan bij de 33e editie van de Fish Potato Run, de hardloopwedstrijd van Urk naar Emmeloord. Dat is flink meer dan de afgelopen jaren. "Zeker met corona is het redelijk teruggelopen, maar we zijn blij dat we weer op de kaart staan", vertelt Jurjen Schotanus van de organisatie.

Tijdens de editie van vorig jaar was er al een stijging te zien en die tendens zet zich dus door. Vorig jaar schreven 1300 atleten zich vooraf in voor de run, nu dus al 500 meer. De hardlopers hebben nog tot kort voor de start de mogelijkheid om zich in te schrijven, dus het aantal kan nog oplopen. De groei schrijft Schotanus toe aan de algemene populariteit van het hardlopen en veel promotie op sociale media.

Deelnemers kunnen op zaterdag kiezen uit verschillende afstanden. De hoofdafstand is 12,8 kilometer, precies 8 Engelse mijl. De start is in de haven van Urk en de finish in het centrum van Emmeloord.

"Het is een verbinding van mensen, van jong tot oud", zegt Schotanus. "Als je iets minder goed kunt lopen, dan doe je de 4 mijl, en ben je een duurloper dan doe je de 8 mijl." Ook is er een Kidsrun in Urk, Emmeloord en Tollebeek.

Parcours aangepast na klachten
Schotanus zegt dat er klachten bij de organisatie binnen zijn gekomen over het feit dat afstand niet precies 8 Engelse mijl was. De organisatie heeft daarom dit jaar het parcours iets aangepast, om precies uit te komen op die 8 mijl. Er zijn op Urk twee extra bochten in de route opgenomen.

De Fish Potato Run start zaterdag om 12:00 uur in de haven van Urk met een wedstrijd voor kinderen. De hoofdafstand start om 15:00 uur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel