Almere klaar voor grootste sportevenement van Flevoland: de Challenge Almere-Amsterdam

ALMERE • Do 12 september 2024 | 6:10 • Donderdag 12 september 2024 | 6:10

Het plein De Esplanade in Almere Stad is de komende dagen weer het decor voor de Challenge Almere - Amsterdam. Honderden triatleten komen daar donderdag, vrijdag en zaterdag in actie, op verschillende afstanden.

Het lege plein voor het theater staat inmiddels vol met hekken, kraampjes, een tribune en een finishpodium. Woensdag werden de laatste puntjes op de i gezet. De horecastands werden voorzien van hapjes en drankjes, alle technische apparatuur werd aangesloten en binnen in de Kunstlinie waren vrijwilligers druk met het vullen van de 'goodie bags' voor de duizenden deelnemende atleten.

"Het weer zat de afgelopen dagen niet echt mee, we hopen dat het goed wordt tijdens de wedstrijden", zegt een optimistische Jort Vlam. Hij is directeur van de Challenge Almere - Amsterdam.

Natgeregende vrijwilligers
Zo'n 800 vrijwilligers zijn nodig om de triatlon in goede banen te leiden, en de meesten daarvan helpen ook bij de opbouw. "Zij hebben al heel wat regen moeten verduren, dat zorgde voor de nodige problemen, maar het is er allemaal klaar voor."

Vlam ziet dat de triatlon aan populariteit toeneemt. Dat enthousiasme voor de sport komt óók van over de landsgrenzen: "Ongeveer 60 procent van onze deelnemers komt van buiten Nederland. Met zo'n 50 verschillende nationaliteiten hebben we echt een internationaal veld hier."

Drie disciplines in één
Bij triatlon gaat het om drie onderdelen: eerst zwemmen, daarna fietsen en afsluitend een stuk hardlopen. Donderdag beginnen de junioren met hun afstand, later volgt nog een bedrijventriatlon en vrijdag gaan de senioren van start. Zaterdag is de grote wedstrijddag, waarbij de focus ligt op de langere afstanden.

Omroep Flevoland doet zaterdag live verslag van de Challenge. Tussen 7.00 uur en 17.00 uur kun je via televisie, de app, website, Facebook en YouTube de verrichtingen van de triatleten volgen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel