Kerstloop Dronten keert terug in kleinere vorm na jaar afwezigheid

DRONTEN • Ma 2 september 2024 | 11:50 • Maandag 2 september 2024 | 11:50

De Kerstloop in Dronten is na een jaar afwezigheid weer terug. De organisatie had vorig jaar problemen met het vinden van vrijwilligers en sponsoren. Op 15 december wordt de 33e editie gehouden, maar wel in kleinere vorm.

Het probleem met de vrijwilligers is grotendeels opgelost, zegt voorzitter Allert Everts. Netwerkvereniging Tafelronde 168 neemt een aantal taken op zich. "De vereniging gaat de social media doen, de marketing en houdt contact met sponsoren." Ook is er een nieuwe hoofdsponsor gevonden voor de komende drie jaar.

'Geen halve marathon meer'
De Kerstrun is dit jaar niet meer zo groot als voorheen. Zo is er bijvoorbeeld geen halve marathon meer en ook geen editie voor kinderen.

Lopers kunnen vijf of tien kilometer rennen. "De inschrijving is inmiddels geopend. We hebben al zo'n 190 inschrijvingen nu", zegt Everts.

De voorzitter hoopt in de toekomst weer te kunnen uitbreiden met de kindereditie en halve marathon: "We moeten kijken hoe het evenement zich de komende jaren gaat ontwikkelen."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel