Pim van Diemen droomt van winst Challenge Almere Amsterdam: "De sleutel voor mijn succes ligt bij de marathon"

ALMERE • Za 31 augustus 2024 | 16:04 • Zaterdag 31 augustus 2024 | 16:04

Triatleet Pim van Diemen mikt zaterdag 14 september op een podiumplaats, tijdens de Long Distance van de Challenge-Almere-Amsterdam. "Of ik echt een kanshebber ben voor de winst weet ik niet. Maar het doel is wel om dit jaar voor het podium te gaan."

De Amsterdammer eindigde vorig jaar op de vijfde plaats bij het Europees kampioenschap. De nummers één tot en met vier van die wedstrijd verschijnen over twee weken om uiteenlopende redenen niet bij de Long Distance aan de start. En dat biedt wellicht kansen voor Van Diemen op een hoge eindklassering.

Zeker omdat hij tijdens zijn voorbereiding veel aandacht heeft geschonken aan zijn minste onderdeel, het hardlopen. "Tuurlijk ik moet me op de andere twee onderdelen (zwemmen, fietsen, red.) nog wel laten zien, maar de sleutel ligt voor mij bij het hardlopen."

Grootste concurrent
Nederland wordt bij het EK vertegenwoordigd door zes mannen en drie vrouwen. Van Diemen ziet in Jorik van Egdom zijn grootste concurrent. Van Egdom kwam drie jaar geleden nog in actie tijdens de Olympische Spelen van Tokyo, waar hij met het Nederlands triathlonteam vierde werd. Hij zal zijn debuut in Almere beleven. Van Diemen over Van Egdom: "Die heeft nog nooit een Long Distance voltooid, maar van iemand met zijn talenten en staat van dienst verwacht ik veel."

Thuiswedstrijd
Van Diemen ervaart de Challenge Almere-Amsterdam als een thuiswedstrijd: "Ik train hier regelmatig, ik ben hier een paar keer per maand om over de dijken te scheuren. Dat zijn toch lekkere plekken om hard op je fiets te kunnen trainen. Dus deze wedstrijd kent geen geheimen voor mij qua parcours."

Topdag
Van Diemen verkeert in blakende vorm en is topfit. Hij hoopt bij het EK in Almere een topdag te beleven: "Het ideale scenario is dat ik bij het zwemmen bij de kopgroep kan blijven. En zorgen dat ik bij het fietsen de eerste helft me goed koest houd, om in het tweede deel het verschil te maken. En om dan vervolgens bij het lopen het af kunnen maken. Ik ga echt voor het podium en ik droom stiekem van de winst. Maar we zien op de dag zelf wel waar we voor strijden."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel