Almere City moet zich herpakken tegen FC Groningen na week met recordtransfer 

ALMERE • Vr 30 augustus 2024 | 18:46 • Vrijdag 30 augustus 2024 | 18:46

Almere City FC moet zich zaterdagmiddag tegen FC Groningen revancheren op de blamerende 7-1 thuisnederlaag van vorige week tegen landskampioen PSV. De Almeerders hopen tegen de ploeg van Dick Lukkien eindelijk hun eerste punten van het seizoen te kunnen bijschrijven in de eredivisie.

De wedstrijd Almere City FC - FC Groningen staat centraal in de nieuwste aflevering van #AlmEredivisie, waarin we de profvoetballers van Almere City FC op de voet volgen tijdens hun tweede jaar op het hoogste niveau:

Almere City trainer Hedwiges Maduro kan tegen FC Groningen weer beschikken over centrale verdediger Ricardo Visus en aanvaller Baptiste Guillaume, die beide terugkeren na een schorsing van twee duels. De Spanjaard Alex Carbonell ontbreekt op het wedstrijdformulier vanwege een blessure.

Aanvoerder Robinet verlengt contract
Ook aanvoerder Thomas Robinet is tegen FC Groningen weer beschikbaar, nadat hij vorige week nog ontbrak vanwege een blessure (opgelopen tijdens de uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard). De Fransman tekende vrijdag een nieuw contract bij Almere City FC, dat hem nu tot medio 2027 aan de club bindt.

Turbulente week
Het was een turbulente week voor Almere City FC, waarin het twee sterkhouders zag vertrekken. Verdediger Sherel Floranus vertrok maandag naar PEC Zwolle, terwijl middenvelder Stije Resink met onmiddellijke ingang de overstap maakt naar FC Groningen, de tegenstander van zaterdagmiddag. Tegenover hun vertrek stond de komst van verdediger James Lawrence, vleugelverdediger Damil Dankerlui en de Franse aanvallers Junior Kadile en Ruben Providence. In deze aflevering van #AlmEredivisie gaat technisch manager Johan Hansma uitgebreid in op de afgelopen transfer-week.

Recordtransfer Resink: bedrag van zeven cijfers
Het vertrek van Stije Resink naar FC Groningen deed veel Almere City supporters pijn deze week, maar volgens technisch manager Johan Hansma moest de club Resink wel laten gaan : de middenvelder wilde zelf heel graag de overstap maken en FC Groningen bood een bedrag dat de Almeerders niet konden weigeren. Hansma: "Het is met afstand de grootste transfer ooit in de clubhistorie: het draait om een bedrag van zeven cijfers". Stije Resink zal zaterdag overigens nog niet meespelen met FC Groningen tegen zijn oude club.

De wedstrijd Almere City FC - FC Groningen werd nog nooit in het betaalde voetbal gespeeld. Ook voor Almere City trainer Hedwiges Maduro is het een wedstrijd met een speciaal tintje: de oud international speelde tussen 2015 en 2017 32 eredivisieduels voor FC Groningen. Hij scoorde een keer.

Almere City FC - FC Groningen begint zaterdagmiddag om 16.30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Vos.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel