Opnieuw Franse aanvaller voor Almere City FC, teller Franse spelers nu op zes 

ALMERE • Vr 30 augustus 2024 | 14:07 • Vrijdag 30 augustus 2024 | 14:07

Almere City FC heeft zich vrijdag opnieuw versterkt met een Franse aanvaller. Junior Kadile tekent een contract voor drie seizoenen met de optie voor nog een jaar bij de enige profclub in Flevoland. De 21-jarige vleugelaanvaller is afkomstig van de Franse club Stade Lavallois die uitkomt in de competitie Ligue 2. Hij stond daar nog onder contract tot medio 2026.

Kadile werd in 2002 geboren in de Franse stad Rennes als zoon van Congolese ouders. In zijn geboortestad debuteerde hij 20 jaar later in het betaald voetbal voor Rennes (Stade Rennais) tijdens een bekerwedstrijd tegen Nancy. Begin 2023 verhuurde Rennes de speler aan het Portugese F.C. Famalicão. Vorige zomer tekende hij een drie-jarig contract bij Stade Lavallois.

Ruben Providence
Gisteren maakte Almere City de komst van een andere Fransman bekend: Ruben Providence. Providence is een 23-jarige vleugelaanvaller afkomstig van het Oostenrijkse TSV Hartberg. Hij speelde in de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain en AS Roma. Providence tekent een contract voor drie seizoenen in Almere met de optie voor nog een extra jaar.

Franse enclave
Junior Kadile is na centrale verdediger Theo Barbet en de aanvallers Thomas Robinet, Logan Delaurier-Chaubet, Faiz Matoir (Comoren) en Ruben Provindence alweer de zesde speler met een Frans paspoort binnen de selectie van Almere City FC.

Vorig seizoen speelden ook de Franse aanvallers Yoann Cathline en Yann Kitala bij Almere City. Zij werden destijds gehuurd van respectievelijk FC Lorient en Le Havre. Deze zomer vertrokken beide spelers uit Almere. Cathline is komend seizoen wél weer te bewonderen in de eredivisie, omdat FC Utrecht hem nu huurt van FC Lorient.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel