Aanvoerder Flevo Boys zet met afscheidsduel punt achter voetbalcarrière ''Ik had kippenvel vanaf de eerste minuut!''

EMMELOORD • Do 29 augustus 2024 | 23:19 • Donderdag 29 augustus 2024 | 23:19

Aran Nijboer heeft donderdagavond met een afscheidsduel een punt gezet achter zijn voetbalcarrière in het eerste elftal van Flevo Boys. Nijboer speelde op Sportpark Ervenbos in Emmeloord in een elftal samen met oude voetbalvrienden, de zogenaamde ‘Aran Stars’ tegen het eerste van Flevo Boys. De Aran Stars wonnen het duel met 3-2.

Kippenvel
Nijboer was vereerd dat hij het afscheidsduel door zijn club kreeg aangeboden: ’’Ja, kippenvel vanaf de eerste minuut. Er zijn veel mensen op afgekomen en dat doet me goed.’’

Nijboer begon zijn voetballoopbaan als pupil in de jeugdopleiding van Flevo Boys. Na een uitstapje bij profclub PEC Zwolle en amateurclub Be Quick ’28 kwam hij in het seizoen 2010-2011 weer terug bij zijn jeugdliefde. In dat seizoen maakte hij zijn debuut in de Topklasse met een duel tegen SC Genemuiden.

Trots
De aanvaller, die ook op het middenveld goed uit de voeten kon, scoorde voor Flevo Boys 52 doelpunten in 278 wedstrijden. Hij scoorde voor de club het 2200e en 2300e doelpunt in de clubgeschiedenis.

Als aanvoerder van Flevo Boys won hij twee keer de districtsbeker. Nijboer: ’’Ja dat is wel fantastisch. Ja dat is niet velen gegeven en ik ben er trots op dat wij die hebben kunnen pakken voor de club.’’

Nijboer blijft betrokken bij Flevo Boys en gaat met vrienden en met zijn broer in het vierde elftal van Flevo Boys spelen.