City FC strikt Almeerder, maar ziet publiekslieveling vertrekken naar FC Groningen

ALMERE • Do 29 augustus 2024 | 11:57 • Donderdag 29 augustus 2024 | 11:57

Almere City FC heeft zich donderdag versterkt met Damil Dankerlui en de Fransman Ruben Providence, maar ziet publiekslieveling Stije Resink vertrekken naar FC Groningen.

Dankerlui was transfervrij en tekent een contract voor één seizoen met een optie voor nog een seizoen bij de enige profclub van Flevoland. De Almeerder kan uit de voeten als rechtervleugelverdediger, maar ook als linksback en rechtermiddenvelder.

Tegenover de komst van Dankerlui staat het vertrek van middenvelder Stije Resink. Hij tekent volgens RTV Noord een meerjarig contract bij FC Groningen, de tegenstander van komende zaterdag. Resink wordt momenteel gekeurd in Groningen volgens de regionale omroep.

Exponent van jeugdopleiding vertrekt
Resink stond te boek als dé exponent van de jeugdopleiding van de Almeerders. Tijdens het debuutseizoen in de eredivisie kwam hij vorig seizoen tot 32 optreden in de hoofdmacht.

Resink debuteerde in januari 2021 in het betaalde voetbal voor de Almeerders onder de toenmalige trainer Ole Tobiasen. In korte tijd wist de 21-jarige Resink tot meer dan 100 wedstrijden te komen in het shirt van Almere City (inclusief Keuken Kampioen Divisie).

Franse vleugelaanvaller
Naast de komst van Damil Dankerlui wist Almere City zich donderdag tevens te verzekeren van de diensten van aanvaller Ruben Providence. Hij is een 21-jarige vleugelaanvaller afkomstig van het Oostenrijkse TSV Hartberg. De Frans jeugdinternational speelde in de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain en AS Roma. Providence tekent een contract voor drie seizoenen in Almere met de optie voor nog een extra jaar.

Dankerlui keert terug op oude nest
Damil Dankerlui speelde in het verleden bij Willem II (2018-2020) en FC Groningen (2020-2023). Bij FC Groningen kwam hij 78 keer uit in de hoofdmacht.

Vorig zomer mocht Dankerlui van de Groningse clubleiding naar een andere club uitkijken, waarna hij de overstap maakte naar het Panserraikos FC, dat vorig seizoen naar het hoogste niveau in Griekenland promoveerde.

Gestart bij SV Almere
Met Dankerlui haalt Almere City een echte Almeerder in huis. In zijn jeugdjaren begon hij met voetballen bij SV Almere om vervolgens in de jeugd van FC Omniworld en Almere City te gaan spelen.

In 2011 verhuisde hij naar de jeugdopleiding van Ajax, waar hij in 2013 met Jong Ajax debuteerde in het betaalde voetbal in de toenmalige Jupiler League.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel