PSV-fans zien wedstrijd tegen Almere City wel zitten: "Zou geen probleem moeten zijn"

ALMERE • Vr 23 augustus 2024 | 10:51 • Vrijdag 23 augustus 2024 | 10:51

Na twee nederlagen in de eredivisie staat Almere City FC zaterdag weer een moeilijke wedstrijd te wachten. In hun eigen stadion nemen ze het op tegen regerend landskampioen PSV. Voor het Phillips Stadion in Eindhoven zijn fans dan ook duidelijk: PSV gaat City hoe dan ook verslaan.

"Welke?", reageert een supporter lacherig, als haar wordt gevraagd wat ze vindt van Almere City. "Ik ken die club helemaal niet."

Een andere fan geeft een kleine winstwaarschuwing: "Het nieuwe verdedigingsblok van PSV is nog niet helemaal op orde, dus misschien kan Almere in een counter wat doen. Maar eigenlijk zou het geen probleem moeten zijn voor PSV."

Winst voorspeld
Gevraagd naar de uitslag zijn de PSV-fans heel duidelijk: De Eindhovenaren winnen. "Ik denk dat het gewoon 5-0 wordt", zegt de een. "1-4 ofzo? Iets in die trant?", denkt de ander. "Ik zeg het heel voorzichtig: 3-1 voor PSV. Maar de nul zullen we niet houden."

Weer een andere supporter houdt een kleine slag om de arm: "Zolang we niet van Ajax verliezen, vind ik alles best. Als Almere het verdient om te winnen, mogen ze van mij winnen. Het zou normaal gesproken geen probleem moeten zijn, maar met voetbal weet je het nooit."

Kersvers in de eredivisie
Dat Almere City de afgelopen jaren steeds meer succes boekt, lijkt de PSV'ers hier niet te deren. "Ik denk dat veel clubs van de Keukenkampioendivisie hier niet serieus genomen worden. Maar ze kunnen verrassen, net als Willem II, dus je moet niet te nonchalant worden."

Het is volgens de supporters dan ook vooral de onderschatting, die op de loer ligt. "Onderschatting is een ding, maar ik verwacht het eigenlijk niet. De voorhoede van PSV is by far de beste van Nederland op dit moment, dus ik denk dat het wel goed gaat komen..."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel