Nieuwe atletiekbaan biedt perspectief: AV NOP wil NK senioren naar Emmeloord halen

EMMELOORD • Ma 19 augustus 2024 | 6:09 • Maandag 19 augustus 2024 | 6:09

Atletiekvereniging Noordoostpolder wil het Nederlands kampioenschap senioren naar Emmeloord halen. Dat is één van de belangrijkste doelen van de grote renovatie die momenteel gaande is. De baan wordt daarbij uitgebreid van zes naar acht. Dat is noodzakelijk om NK-wedstrijden te mogen organiseren.

Voorzitter Erik Hellendoorn wil in 2027 dolgraag het NK senioren organiseren, maar ook het NK voor junioren zou hij bijvoorbeeld heel mooi vinden. Toch heeft de club geen garantie dat dat ook daadwerkelijk gaat gebeuren als de baan vernieuwd is.

Daarvoor moet AV NOP lobbyen bij de Atletiekunie. De voorzitter is er echter van overtuigd dat het sowieso gaat lukken om belangrijke wedstrijden naar de polder te halen.

Maar de verbouwing van het park van AV NOP is niet alleen daarvoor belangrijk. Het complex moest sowieso op de schop om aan de eisen van deze tijd te voldoen.

Die werkzaamheden kosten zo'n zes ton. De gemeente heeft nog eens drie ton extra uitgetrokken om het ook NK-waardig te maken.

Op dit moment ligt het terrein nog volledig op zijn kop, maar Hellendoorn hoopt dat de werkzaamheden over ongeveer twee maanden klaar zijn. De eigen leden, die nu voor hun sport moeten uitwijken, kunnen er dan ook weer terecht.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel