Goede seizoensstart voor de voetballers van SV Urk

URK • Za 17 augustus 2024 | 16:53 • Zaterdag 17 augustus 2024 | 16:53

SV Urk heeft de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de Derde Divisie gewonnen. In Haaksbergen was Urk na een 1-0 achterstand uiteindelijk te sterk voor HSC’21.

Na vijftien minuten spelen kwam Urk op achterstand. Steff Kaptein was trefzeker voor de thuisploeg. De Urkers kregen in de eerste helft wel kansen op de gelijkmaker, maar de ploeg was niet precies genoeg in de afwerking.

Het duurde tot een half uur voor tijd tot Urk de bal achter de doelman van HSC kreeg. Spits Jarno van Essen was scherp voor de goal en maakte op aangeven van Lucas Tol, de eerste treffer van dit seizoen voor SV Urk. De Urkers gingen na deze goal nadrukkelijk op zoek naar de winnende treffer.

Opnieuw Van Essen
Een kwartier voor tijd was het opnieuw raak voor Van Essen. Hij zette de 1-2 in Twente op het scorebord. Van Essen maakte een hattrick want ook hij was verantwoordelijk voor de derde treffer van SV Urk.

"Beter kan het seizoen niet beginnen voor mij", zegt de spits van SV Urk. "Voor mij is het belangrijk om topscoorder te worden aangezien je als spits daar toch op wordt afgerekend, dus die drie goals heb je hard nodig."

Het is het derde seizoen van SV Urk op dit niveau. De Urkers speelden zich vorig seizoen in de laatste wedstrijd van de competitie veilig. De ploeg speelt volgende week de tweede wedstrijd. Dan is op Urk HBC uit Heemstede te gast.