Cheyenne gaat voor goud bij Paralympics: ‘Echt tof dat ik mijn land mag vertegenwoordigen'

ALMERE • Do 15 augustus 2024 | 16:59 • Donderdag 15 augustus 2024 | 16:59

Over 13 dagen beginnen de Paralympische Spelen in Parijs. Donderdag werd op trainingscentrum Papendal de Nederlandse atletiekploeg gepresenteerd, met daarbij ook hardloopster Cheyenne Bouthoorn uit Almere.

"Het is echt tof dat ik mijn land mag vertegenwoordigen. Ik hoop dat goud erin zit, ik ga het proberen." Bouthoorn is geboren met een hersenafwijking en komt daarom uit in de T36 klasse.

Tijdens de vorige Paralympics in Japan eindigde Cheyenne bij zowel de 100 als de 200 meter sprint op de vijfde plaats. De atlete wil die prestatie verbeteren: "In Tokio was ik echt een beginneling en nu ben ik beter geworden. Dus dan wordt het ook beter."

Europees record
De Almeerse is goed in vorm en dus liggen er wellicht mogelijkheden voor haar om snelle tijden neer te zetten. "Ik wil proberen om op de 100 en de 200 meter een Europees record te halen. Ik ga vreselijk mijn best doen!", zegt Bouthoorn.

De Almeerse komt 31 augustus voor het eerst in actie.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel