Almere City verliest van AZ in wedstrijd met drie rode kaarten

ALMERE • Za 10 augustus 2024 | 20:10 • Zaterdag 10 augustus 2024 | 20:10

Almere City heeft zaterdagavond de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen in de eredivisie verloren. In het Yanmar stadion was AZ uit Alkmaar uiteindelijk met 0-1 te sterk voor de ploeg van debuterend trainer Hedwiges Maduro. De thuisploeg beeindigde de wedstrijd met 9 man na rode kaarten voor de debutanten Baptiste Guillaume en Ricardo Visus.

In de eerste helft kwam AZ heel snel op voorsprong in Almere. De Ghanees Ibrahim Sadic werd met een diepe bal gelanceerd door Sven Mijnans en was vervolgens centrale verdediger Ricardo Visus en doelman Nordin Bakker te slim af: 0-1.

Ook Almere City was gevaarlijk in de openingsfase: spits Thomas Robinet zag een schot uit een moeilijke hoek gekeerd worden door AZ keeper Jeroen Zoet.

ANP
AZ pakt eerste rode kaart
Na 18 minuten spelen leken de zaken er ineens een stuk rooskleuriger uit te gaan zien voor de thuisploeg: AZ moest verder met 10 man na een rode kaart voor Maxim Dekker, die ter hoogte van de middellijn Kornelius Hansen torpedeerde met een veel te hoog geheven been.

Op jacht naar gelijkmaker
Met een man meer op het veld ging Almere City op zoek naar de gelijkmaker en kreeg de thuisploeg kansen: zo kreeg Jochem Ritmeester van de Kamp een vrije schietkans in het zestienmetergebied van AZ, maar kon doelman Jeroen Zoet opnieuw redding brengen.

Domme rode kaart Baptiste Guillaume
Tien minuten voor rust was het numerieke voordeel van Almere City alweer 'als sneeuw voor de zon' verdwenen na een domme rode kaart van aanvaller Baptiste Guillaume, vanwege natrappen richting AZ verdediger Wouter Goes. Na afloop trok de Belgische aanvaller nadrukkelijk het boetekleed aan:

Tweede helft minder amusant
De tweede helft gebeurde er een stuk minder op het veld in Almere en waren de kansen schaars. Na een kwartier spelen kwamen Mattoir en Akujobi in de ploeg voor Jacobs en Resink bij Almere City. AZ was een aantal keren dichtbij de 0-2 via Seiya Maikuma en een schot van Jordy Clasie (dat net naast de goal van Nordin Bakker scheerde).
ANP
City in slotfase verder met 9 man
Tien minuten voor tijd moest Almere City ook nog verder met 9 man na een rode kaart voor centrale verdediger Ricardo Visus. De Spanjaard beging een onhandige harde overtreding op Jordy Clasie en kon ook voortijdig douchen. Het bleef uiteindelijk 0-1 in het Yanmar stadion.