Almere City gelooft in stunt tegen topploeg AZ #AlmEredivisie

ALMERE • Vr 9 augustus 2024 | 19:21 • Vrijdag 9 augustus 2024 | 19:21

Almere City FC begint zaterdagavond aan haar tweede seizoen in de eredivisie. In het eigen Yanmar stadion is topclub AZ uit Alkmaar vanaf 20.00 uur de tegenstander. Voor trainer Hedwiges Maduro betekent deze wedstrijd zijn officiële debuut als hoofdcoach van Almere City.

De wedstrijd Almere City FC - AZ staat centraal in deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen van #AlmEredivisie, waarin we de profvoetballers van Almere City FC op de voet volgen tijdens hun tweede jaar op het hoogste niveau:

Almere City heeft dit seizoen een logische doelstelling: handhaving op het hoogste niveau. De nieuwe hoofdtrainer Hedwiges Maduro toonde zich tijdens de voorbereiding nóg ambitieuzer: hij wil met de Almeerders de prestatie van vorig seizoen gaan verbeteren, toen 'City' onder toenmalig trainer Alex Pastoor op een keurige dertiende plek eindigde met 34 punten uit 34 wedstrijden.

Carbonell en Barbet niet beschikbaar
Trainer Hedwiges Maduro kan zaterdagavond tijdens de seizoens-ouverture niet beschikken over de nieuwe Spaanse middenvelder Alex Carbonell en de Franse centrale verdediger Theo Barbet. Beide spelers zijn op de weg terug na een blessure. Ook voor de kersverse Franse buitenspeler Logan Delaurier-Chaubet, die vrijdag werd vastgelegd, komt de wedstrijd tegen AZ logischerwijs nog te vroeg.

Thomas Robinet eerste aanvoerder
De Franse aanvaller Thomas Robinet is dit seizoen definitief gekozen tot eerste aanvoerder van Almere City en zal dus tegen AZ de aanvoerdersband dragen. Tijdens de voorbereiding droeg onder andere ook Stije Resink de band. Vorig seizoen was verdediger Sherel Floranus nog de captain, onder toenmalig trainer Alex Pastoor.

Koopmeiners
Voor AZ middenvelder Peer Koopmeiners is de wedstrijd een bijzondere: hij speelde namelijk vorig seizoen op huurbasis voor Almere City en was één van de smaakmakers tijdens het debuutseizoen van de Almeerders. Centrale verdediger Joey Jacobs van Almere City doorliep de gehele jeugdopleiding van AZ en speelde met Jong AZ 65 wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

Vorig seizoen
De enige eerdere editie van Almere City FC - AZ in de eredivisie eindigde vorig seizoen verrassend in 0-0. In Alkmaar won AZ met 4-1, dankzij twee treffers van de naar Benfica vertrokken Pavlidis.

De wedstrijd Almere City FC - AZ begint zaterdagavond om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Van den Kerkhof.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel