Begroting Almere City met miljoen omhoog, geld gaat niet naar spelers

ALMERE • Vr 9 augustus 2024 | 11:58 • Vrijdag 9 augustus 2024 | 11:58

Almere City FC gaat het komend seizoen werken met een totale begroting van 12 miljoen euro. Het afgelopen seizoen werkte de club (tijdens het debuutseizoen in de eredivisie) nog met een begroting van 11 miljoen euro.

Dit zegt algemeen directeur John Bes aan de vooravond van het tweede seizoen voor de Almeerders op het hoogste niveau. Komende zaterdagavond trappen de Almeerders het nieuwe seizoen af met een thuiswedstrijd tegen topclub AZ.

Spelersbegroting blijft gelijk
De spelersbegroting blijft komend seizoen nagenoeg gelijk. Van het totale budget van 12 miljoen euro is een kleine 5 miljoen euro gereserveerd voor de salarissen van de spelers. Wél gaat Almere City dit seizoen werken met een kleinere selectie in vergelijking met vorig jaar.

Doelstelling
Voor algemeen directeur John Bes is de doelstelling van de club dit seizoen simpel: handhaven in de eredivisie. De nieuwe hoofdtrainer Hedwiges Maduro is nóg ambitieuzer: Maduro wil met de Almeerders de prestatie van vorig seizoen gaan verbeteren, toen 'City' onder toenmalig trainer Alex Pastoor op een keurige dertiende plek eindigde met 34 punten uit 34 wedstrijden.

Volgende zomer pas uitbreiding stadion
De capaciteit van het Yanmar stadion blijft het komende seizoen gelijk, terwijl de club in eerste instantie de thuishaven deze zomer en tijdens de eerste seizoenshelft wilde gaan uitbreiden naar 6000 toeschouwers. Almere kreeg echter de vurig gewenste bouwvergunning niet op tijd rond, waardoor er voorlopig niet gebouwd kan worden. Het streven is nu om in de zomer van 2025 alsnog naar een capaciteit van 6000 toeschouwers te groeien.

Loods: supportershome
Wat wél doorging deze zomer op het complex van Almere City was de aanleg van een loods tegenover het hoofdgebouw. Deze loods moet vanaf september onder andere plaats bieden aan een supportershome dat doordeweeks dienst doet als 'huis van de stad' met oog op de diverse maatschappelijke activiteiten van de club. Verder worden er in de loods een fanshop en diverse kantoor- en vergaderruimtes gerealiseerd.

Naast deze loods werd in de afgelopen weken het cameraplatform vergroot, werden de dug-outs ingegraven ten behoeve van betere zichtlijnen voor supporters en is de perstribune verplaatst naar de andere lange zijde.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel