Handbalkeepster Yara ten Holte met Oranje uitgeschakeld op de Olympische Spelen

ALMERE • Di 6 augustus 2024 | 11:03 • Dinsdag 6 augustus 2024 | 11:03

Handbalkeepster Yara ten Holte uit Almere is met Oranje in de kwartfinale op de Olympische Spelen uitgeschakeld. Nederland verloor met 29-25 van Denemarken.

Sterke start
Ten Holte stond tegen Denemarken vooral in de eerste helft goed te keepen. Ze had een paar mooie reddingen tijdens het duel. Nederland had een bliksemstart en bouwde een voorsprong van vier doelpunten op.

ANP

Oranje kon die voorsprong niet behouden en zag Denemarken terugkomen en zelfs de voorsprong pakken en uiteindelijk dus winnen.

"Ik wil de koffer niet inpakken en niet naar huis", dat was de eerste reactie van Yara richting haar moeder Bertine ten Holte. De moeder van Yara is net als haar dochter zwaar teleurgesteld na de uitschakeling. Ook is Bertine trots, maar de teleurstelling overheerst op dit moment zegt ze vanuit Lille.

Het waren de tweede Spelen voor Ten Holte. Drie jaar geleden bij de Olympische Spelen in Tokio was zij reserve. Deze keer is zij eerste doelvrouw. Ten Holte speelt in de Deense competitie bij Odense Handbold. Ze maakte vorig jaar de overstap van het Duitse Borussia Dortmund naar de ploeg in Denemarken.

HAVAS
Ten Holte begon met handballen bij handbalvereniging HAVAS in haar woonplaats. Daar stond ze in eerste instantie niet onder de lat. Eigenlijk wilde de Almeerse voetbalkeepster worden, maar bleef uiteindelijk hangen in de handbalsport. Ze groeide uit tot vaste doelvrouw van Oranje.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel