'Ze loopt gewoon fantastisch': Oud-olympiër Timothy Beck enthousiast over prestaties van Femke Bol

ALMERE • Di 6 augustus 2024 | 7:33 • Dinsdag 6 augustus 2024 | 7:33

Femke Bol wordt olympisch kampioen op de 400 meter horden. Dat verwacht oud-olympiër Timothy Beck uit Almere. Bol schitterde afgelopen weekend op de vier keer 400 meter gemengde estafette. Beck denkt dat het een voorbode is voor meer succes van Bol op de Olympische Spelen.

Beck heeft zelf maar liefst drie Olympische Spelen meegedaan en nu geniet de Almeerder volop van het atletiek-succes in Parijs. Hij weet als geen ander hoe het is om onder druk te presteren op een atletiekbaan. "Ze loopt gewoon fantastisch", zegt Beck die de beelden van zaterdag nog even terug kijkt. "Ze loopt super efficiënt en dat lijkt het net alsof ze er niets voor doet. Maar ze loopt heel berekenend. Ik denk dat ze nog wel harder kan."

Volgens Beck maakt Bol ook nog goede kans op winst aanstaande donderdag op de 400 meter horden. "Femke heeft het Europees record gepakt. Ze heeft onder de 51 seconden gelopen. Bizar hard is dat." Toch is er wel een gevaarlijke tegenstander. "Er is één vrouw en die heeft zelfs dit jaar een nog een wereldrecord gelopen op de vierhonderd meter: Sydney McLaugin uit Amerika. Dus dat moet Femke nog wel even laten zien dat ze die vrouw pakt." En dat moet Bol volgens Beck wel lukken.

Drie Olympische Spelen
Beck is een sprinter en heeft meegedaan in de discipline estafettelopen bij de zomerspelen en het bobsleeën bij de winterspelen. De Almeerder was snel, explosief en moeilijk te verslaan op de korte afstanden. Twintig jaar geleden was hij in Nederland veruit de sterkste op de 60 en 100 meter sprint.

In 2002 duwde Beck het bobsleeteam in Salt Lake City naar de zeventiende plaats. In 2003 was hij onderdeel van de estafetteploeg, dat door de goede prestaties werd uitgeroepen tot Nederlandse sportploeg van het jaar.

In 2004 volgde de Olympische Spelen van Athene, waar de Almeerder meeliep met de 4 x 100 meter estafette. En in 2010 was Beck de vlaggendrager voor Nederland en gleed hij opnieuw naar beneden in een bobslee tijdens de winterspelen in Vancouver.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel