Is Almere City klaar voor de start van de Eredivisie? 'We moeten wel'

ALMERE • Za 3 augustus 2024 | 19:23 • Zaterdag 3 augustus 2024 | 19:23

Dankzij een treffer van Kornelius Hansen won Almere City zaterdagmiddag de laatste oefenwedstrijd voor de start van de reguliere competitie met 1-0 van RKC Waalwijk. Trainer Hedwiges Maduro denkt dat zijn ploeg klaar is voor de eerste wedstrijd tegen AZ Alkmaar.

"We moeten wel. We gaan er alles aan doen om in de Eredivisie te starten. We hebben een hele goede ploeg, dus ik heb er alle vertrouwen in", aldus Maduro, die exact over een week de vuurdoop krijgt als hooftrainer van Almere City als om 8 uur 's avonds de ploeg van Maarten Martens op bezoek komt in Almere.

'Beter verdedigen'
Toch ziet Maduro nog genoeg verbeterpunten. "Vooral in het verdedigen. Wanneer zet ik druk? Wanneer gaan we als team compact spelen? Vandaag vond ik RKC erg goed in het spelen van de lange bal. Dat moeten we dan zien om beter te verdedigen. Daar kunnen we aan werken."

Nieuwe aanvoerder
Een ander aandachtpunt is de vraag wie komend seizoen de nieuwe aanvoerder wordt. Tegen RKC Waalwijk was het de Fransman Thomas Robinet die de hele wedstrijd de aanvoerdersband droeg.

"Ik werk altijd met meerdere leiders en aanvoerders. In elke linie hebben we er één. Dus Nordin Bakker (doelman, red), achterin Sherel Floranus, op het middenveld Stije Resink en voorin Thomas Robinet", legt Maduro uit.

"Hij is een voorbeeld op het veld hoe een speler van Almere City eruit ziet: hard werken, alles geven voor het team. Hij kan ook goed communiceren met de scheidsrechter. En hij komt op voor het team. Allemaal belangrijke eigenschappen voor een aanvoerder."

Maduro gaat op Franse les
Het communiceren met de scheidsrechter zal Robinet dan wel in het Engels moeten doen. Sowieso ziet Maduro weinig problemen in de communicatie. Er zijn veel Spaanstalige spelers en Franstalige spelers, maar Maduro zegt dat z'n spelers bijna allemaal Engels kunnen. "Bovendien kan ik goed Spaans. Frans wat minder, maar ik ben wel van plan om dat te leren."

Andere manier van spelen
Na het tijdperk van Alex Pastoor is het voor de spelers natuurlijk wennen dat er een andere trainer voor de groep staat. Als we Stije Resink en Jochem Ritmeester van de Kamp vragen wat de grootste veranderingen zijn, zeggen ze: "Vooral de visie." Maduro wil op een iets andere manier gaan spelen. "Er wordt wat meer over de grond gevoetbald dan vorig jaar", zegt Resink.

We proberen iets meer de voetballende oplossende manier te vinden dan vorig jaar", vult Ritmeester van de Kamp aan. Hij heeft sowieso een goed gevoel over de voorbereiding. "Qua fitheid en het niveau is de afgelopen weken wel flink omhoog gegaan. Ik denk zeker dat we er klaar voor zijn."
Advies vragen
Voor Maduro is hoofdtrainer zijn bij Almere City een nieuw iets. Voor het eerst staat hij op eigen benen bij een eerste elftal. Hij vraagt dan wel eens advies aan z'n voorganger Alex Pastoor. "Zeker. Daar heb ik contact mee, en dat gaat in de toekomst ook gebeuren." Maar er zijn meer trainers die hij om advies vraagt. "Ik heb contact met bijvoorbeeld Guus Hiddink. Dat zijn trainers waar ik enorm veel van kan leren."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel