ASV Dronten en Batavia starten voorbereiding met grote ambities

FLEVOLAND • Za 3 augustus 2024 | 16:23 • Zaterdag 3 augustus 2024 | 16:23

"Geen zenuwen, maar vooral heel veel zin in". Dat zegt de nieuwe trainer van ASV Dronten, Guido Wind, voor aanvang van de eerste training op het Burgemeester Dekker Sportpark. Met de 34-jarige oefenmeester uit Vollenhove staat er een jonge talentvolle trainer voor de groep bij de eersteklasser.

"Ik wil altijd promoveren en altijd kampioen worden", zegt Wind als aan hem wordt gevraagd wat de doelstelling voor het komende seizoen is. Als Wind vervolgens een iets langer antwoord geeft, dan komt naar voren dat hij met ASV Dronten een stabiele eersteklasser wil zijn.

Batavia'90
Ook Batavia'90 uit Lelystad is vandaag met een nieuwe trainer aan de voorbereiding begonnen. Detlef Le Grand kwam over van SC Buitenveldert. Op hem rust de schone taak om Batavia'90 naar de Vierde Divisie te brengen.

Le Grand: "Als de rust er is (binnen de club, red) met video-analyse en met een betere fysieke gesteldheid van de spelers kunnen we een goede start maken. Dan denk ik dat we een goede rol kunnen spelen. Maar over acht duels gaan we dat zien."

Vierde Divisie
En uiteindelijk is de ambitie van Le Grand om na één, twee of drie seizoenen misschien wel Vierde Divisie te gaan spelen. De uitdaging voor Le Grand is groot, want er zijn maar liefst 12 spelers vertrokken en ook 12 nieuwe spelers bijgekomen. "Ik denk wel dat het een hele goede mix is."

Volgens Le Grand liggen er voor Batavia’90 tijdens de voorbereiding een aantal aantrekkelijke krachtmetingen in het verschiet: "Sowieso de beker tegen Unicum en tegen Zeewolde. Dat zijn de mooie wedstrijden tegen clubs uit de regio. In de competitie zitten we nu in oost en gaan we tegen ASV Dronten spelen en Go Ahead Kampen. Dat zijn mooie derby's en daar komt veel publiek op af."

Voor ASV Dronten en Batavia'90 begint de competitie in de eerste klasse op zaterdag 21 september.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel