Sara Wennekes zwaar teleurgesteld na missen olympische finale windfoilen: 'Alles wat mis kon gaan ging mis'

ALMERE • Do 1 augustus 2024 | 20:50 • Donderdag 1 augustus 2024 | 20:50

Het is Sara Wennekes donderdag bij de Olympische Spelen niet gelukt zich te plaatsen voor de finale van het windfoilen. De Almeerse eindigde na veertien races in het eindklassement uiteindelijk op de zestiende plaats. Alleen de beste tien windfoilers plaatsen zich voor de zogenoemde medalrace, die vrijdag wordt gevaren.

Een zwaar teleurgestelde Wennekes liet donderdagavond na afloop van de laatste races bij de NOS weten dat ze een lange zware week had meegemaakt: ''Alles wat mis kon gaan, ging mis. De omstandigheden waren super lastig. Ik moet alles nog goed analyseren.''

Straf
Al met al zat het Wennekes inderdaad niet mee bij haar eerste Spelen. De Almeerse kreeg op de eerste dag van het toernooi een straf. Ze had haar giek opgeschuurd, zodat ze die beter kon vasthouden. Ze had mondeling toestemming gevraagd aan de wedstrijdleiding, maar dat had schriftelijk gemoeten. Wennekes kreeg daarvoor een aantal strafpunten.

De weersomstandigheden werkten ook niet mee. De windfoilers moesten geregeld lang wachten tot er genoeg wind stond om aan de races te beginnen. Uiteindelijk konden er donderdag tot in de vroege avond drie races worden gevaren. Wennekes eindigde in deze krachtmetingen respectievelijk op de 12e, 17e en 16e plaats. Niet genoeg om een plek in de finale af te dwingen.

Volgende Spelen een mooi doel
Na het missen van de finale is de Almeerse Wennekes geëmotioneerd: ''Ondanks de grote teleurstelling over het missen van de finale kan ik trots zijn. Ik heb er van genoten. Het was super mooi en heel speciaal om hier te zijn. Ik ga zeker niet stoppen. De volgende Spelen is een heel mooi doel.''

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel