Jonas de Geus met hockeymannen naar olympische kwartfinales

ALMERE • Do 1 augustus 2024 | 14:51 • Donderdag 1 augustus 2024 | 14:51

Jonas de Geus uit Almere kan zich bij de Olympische Spelen in Frankrijk met de Nederlandse hockeymannen opmaken voor de kwartfinales. Omdat Frankrijk donderdag met 2-1 verloor van Groot Brittannië eindigt Nederland sowieso bij de beste vier ploegen in poule A.

De eerste vier ploegen van de poule gaan door naar de knock-out-fase van het toernooi. Frankrijk en Zuid Afrika zijn nu uitgeschakeld. Duitsland, Groot Brittannië, Nederland en Spanje en gaan verder in de kwartfinales.

Nederland won tot nu toe van Zuid Afrika (5-3) en Frankrijk (4-0). De ploeg van bondscoach Jeroen Delmée speelde het derde duel gelijk tegen de Britten (2-2). Het vierde duel tegen de Duitsers werd verloren (1-0).

Nederland speelt vrijdag nog het laatste groepsduel tegen Spanje. Het resultaat uit die wedstrijd zal bepalen wie de tegenstander van Oranje wordt in de kwartfinale. De kwartfinales worden zondag gespeeld.

Lees hier meer over Jonas de Geus en de andere Flevolandse deelnemers aan de Spelen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel