Uitblinkende handbalkeepster Yara ten Holte met Oranje naar kwartfinale

ALMERE • Do 1 augustus 2024 | 11:01 • Donderdag 1 augustus 2024 | 11:01

Yara ten Holte uit Almere heeft bij de Olympische Spelen in Parijs met het Nederlands handbalteam de kwartfinale bereikt. De Nederlandse dames waren met 31-24 te sterk voor Brazilië.

Keepster Yara ten Holte speelde een belangrijke rol bij de overwinning. Met een hoog verdedigingspercentage wist ze veel doelpogingen van de Brazilianen onschadelijk te maken.

Uit de snelle omschakelingen die via Ten Holte daarop volgden wist Oranje zeer regelmatig te scoren. Deze speelwijze leverde de Nederlandse handbalsters bij de rust een voorsprong op van 17-13.

Zeker van kwartfinale
Door deze derde overwinning in de poule is Oranje al verzekerd van de knock-out-fase van het toernooi. Oranje speelt zaterdag nog wel de laatste poulewedstrijd tegen Hongarije.

Het is nog niet duidelijk wie de tegenstander wordt in de kwartfinale. Dat duel wordt dinsdag in Lille gespeeld en begint om 09.30 uur.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel