Trainer Jong Almere City: 'We moeten vaker de trekker overhalen'

ALMERE • Wo 31 juli 2024 | 11:06 • Woensdag 31 juli 2024 | 11:06

Trainer Danny Schenkel vindt dat zijn ploeg komend seizoen vaker de trekker moet overhalen in de Tweede Divisie. Hij wil dat zijn talenten van Jong Almere City FC eerder wedstrijden beslissen.

Schenkel is met Jong City bezig aan de voorbereiding op een nieuw seizoen in de Tweede Divisie. Op Urk speelde zijn ploeg dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen provinciegenoot SV Urk. Op sportpark de Vormt werd het 1-1. De trainer van de Almeerders vond zijn ploeg tegen Urk tegenvallen. "Ik had het wat beter verwacht", zegt Schenkel na het duel.

Veilig
Jong Almere City speelde zich afgelopen seizoen pas in de laatste wedstrijd van de competitie veilig. Schenkel zag zijn team slecht aan de competitie beginnen en direct al veel punten verspelen. Hij denkt dat City vooral moest wennen aan het niveau van de top-amateurploegen als Spakenburg, AFC en Katwijk in de Tweede Divisie. Ook vindt hij dat de Almeerders in de slotfase van de competitie verzuimden om door te drukken en zich niet snel genoeg veilig speelden.

Het nieuwe seizoen voor City begint op zaterdag 17 augustus met een uitwedstrijd tegen Rijnsburgse Boys.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel