Padel wordt steeds populairder, deze week een groot toernooi in Lelystad

LELYSTAD • Di 23 juli 2024 | 13:12 • Dinsdag 23 juli 2024 | 13:12

"Het wordt een feest." Zo omschrijft voorzitter Pieter Hermus van tennisvereniging LTVL het internationale tennis- en padeltoernooi dat deze week bij de Lelystadse vereniging wordt gehouden.

Zo'n 600 sporters komen af op Lelystad Open. Er komen veel recreanten in actie op de banen aan de Sportparkweg, maar er worden ook twee toernooien voor topspelers georganiseerd. Vooral het padeltoernooi trekt internationale toppers en daar is Hermus trots op.

Volgens hem is het zien van deze spelers stimulerend voor de eigen leden. "Iedereen verheugt zich er enorm op om te zien van joh, hoe moet je echt padel spelen", zegt hij. "Daar gaan we van genieten deze week."

Hart ligt bij tennis
De populariteit van padel neemt nog altijd toe zegt Hermus. Na het aanleggen van vier nieuwe banen is er toch weer een wachtlijst bij LTVL. "Als ze eenmaal beginnen dan zijn ze verslaafd", zegt de voorzitter. De club heeft nu negen tennisbanen en tien padelbanen.

Volgens Hermus zijn er nog steeds veel leden die tennissen, maar groeit het aantal padellers enorm. "Als je nu geen padelbaan hebt als tennisclub dan heb je het lastiger."

Helemaal overgaan op padel is voor Hermus geen optie. "We zijn een tennisvereniging en daar ligt ons hart. Misschien komen er door de groei van Lelystad weer wat tennissers bij", concludeert hij hoopvol.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel