Hedwiges Maduro: 'Er zit al progressie in de groep'

FLEVOLAND • Ma 8 juli 2024 | 7:54 • Maandag 8 juli 2024 | 7:54

Almere City FC trainer Hedwiges Maduro vond de oefenwedstrijd tegen eredivisionist Go Ahead Eagles een goede test. Vooral fysiek kon zijn eredivisieploeg zondagavond behoorlijk aan het werk tegen de Deventenaren. City verloor in 120 minuten met 3-2 van Go Ahead.

Er werd op het veld van amateurclub WWNA in het Gelderse dorp Wenum-Wiesel vier keer een half uur gespeeld. Maduro wisselde tijdens de wedstrijd veel en liet alles selectiespelers ongeveer zestig minuten spelen. Voor de Almeerders scoorden Sota Kitano en Jeffry Puriël.

Progressie
Maduro is nu twee weken aan de slag als hoofdtrainer van City. Hij ziet in zijn eerste weken al een duidelijke progressie bij zijn team. De trainer zegt dat zijn voetballers vooral op fysiek vlak al snel vooruitgang boeken.

Hij zegt dat veel spelers ten opzichte van vorig jaar meer meters afleggen op het speelveld. Hij wil de komende tijd vooral veel gaan werken aan de speelstijl van zijn ploeg.

Heerenveen
De oefenwedstrijd tegen Go Ahead was de tweede in de voorbereiding op de start van de competitie. City speelde vrijdag de derde oefenwedstrijd. In Drachten staat het team dan oog in oog met SC Heerenveen.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel