Unicum blijft in 2e klasse na verlies tegen DOS Kampen

LELYSTAD • Za 8 juni 2024 | 21:16 • Zaterdag 8 juni 2024 | 21:16

Het is de voetballers van vv Unicum zaterdagmiddag niet gelukt om op eigen terrein de finale van de nacompetitie te bereiken. Op sportpark Schouw was DOS Kampen in de halve eindstrijd nipt met 0-1 te sterk voor de Lelystedelingen, waardoor Unicum ook komend seizoen in de 2e klasse actief zal zijn.

In de eerste helft kreeg DOS Kampen in de openingsfase twee goede kansen (waaronder een bal op de onderkant van de lat), maar wist Unicum al snel het initiatief te pakken om dat vervolgens niet meer af te staan. De thuisploeg kreeg behoorlijk wat kansen, maar DOS Kampen doelman Fariz Mesud weigerde te capituleren. Zo was het bij rust 0-0 in Lelystad.

Discutabele strafschop
In het begin van de 2e helft kregen de gasten een discutabele strafschop, die benut werd door oud Flevo Boys speler Allan Bakker: 0-1. In het vervolg van de 2e helft lag het spel vaak stil maar ging Unicum op zoek naar de gelijkmaker, zonder tot grote kansen te komen. Uiteindelijk bleef het 0-1 voor de gasten uit Kampen, waardoor DOS volgende week tijdens de finale tegen sv Nieuwleusen een gooi mag gaan doen naar promotie naar de 1e klasse.

Van Oostrum verwacht te blijven
Trainer Michel van Oostrum, die vv Unicum sinds eind mei na het ontslag van Pieter Mulders leidde, verwacht ook komend seizoen de hoofdtrainer te zijn van de Lelystedelingen. Hij wil dit gaan combineren met een rol als assistent coach bij de profclub FC Emmen in de Keuken Kampioen Divisie