Flevo Boys verliest finale nacompetitie van DVVA

EMMELOORD • Za 8 juni 2024 | 20:41 • Zaterdag 8 juni 2024 | 20:41

De voetballers van Flevo Boys hebben zaterdag in Nijkerk de finale van de nacompetitie om promotie naar de Vierde Divisie verloren. DVVA uit Amsterdam was met 3-1 de bovenliggende partij. DVVA is daardoor gepromoveerd naar de Vierde Divisie. Flevo Boys kan nog promoveren via een herkansing.

Verdwaalde voorzet
Het begon allemaal nog prima voor de Emmeloorders die door een verdwaalde voorzet van Johan Tiems al na twee minuten op voorsprong kwamen. Heel lang kon hier niet van worden genoten want zeven minuten later scoorde Jelle Spanninga met een hard schot de Amsterdamse gelijkmaker. Weer zeven minuten later komt DVVA op voorsprong door een treffer van Guido de Graaf die na een scrimmage voor het Emmeloordse doel tekent voor de tweede Amsterdamse treffer.

Grote kansen worden niet verzilverd
Na de pauze grijpt Flevo Boys het initiatief en krijgt ook diverse grote kansen op de gelijkmaker. Maar de kansen worden niet verzilverd. In blessuretijd maakt DVVA goed gebruik van de ruimte en is het invaller Lennart Bril die het vonnis velt. Hij schiet de bal na een snelle uitbraak hard in het Emmeloordse doel en bepaalt daarmee de eindstand op 3-1.

Flevo Boys heeft nog steeds kans op promotie naar de Vierde Divsisie. De ploeg treft volgende week zaterdag in de herkansing BOL uit Broek op Langedijk.