Zoon van voormalig Formule 1-coureur naar Almere City FC

ALMERE • Do 6 juni 2024 | 15:18 • Donderdag 6 juni 2024 | 15:18

Almere City FC heeft donderdag keeperstalent Jonas Wendlinger uit Oostenrijk aangetrokken. De 23-jarige doelman speelde de afgelopen jaren voor SV Ried in zijn thuisland. Wendlinger was transfervrij en tekent een contract voor twee seizoenen, met een optie op een derde seizoen.

Wendlinger moet bij Almere City de concurrentiestrijd aan met Nordin Bakker en Stijn Keller. Hij doorliep het laatste deel van zijn jeugdopleiding bij de Zuid-Duitse profclub FC Nürnberg, voor hij terugkeerde in zijn thuisland en bij SV Ried een profcontract tekende. Daar debuteerde hij in het betaald voetbal in de Oostenrijkse Bundesliga en kwam hij met enige regelmaat in actie.

Vader was Formule 1-coureur
Na het vertrek deze zomer van zijn landgenoot Samuel Radlinger, heeft Almere City dus ook komend seizoen weer een Oostenrijkse doelman onder contract.

Wendlinger komt uit een beroemde familie: zijn vader Karl is een voormalig Formule 1-coureur én tweevoudig klassekampioen bij de 24 uur van Le Mans.

Technisch manager Johan Hansma van Almere City FC: "Wendlinger is een mooie groeibriljant en completeert ons arsenaal aan keepers in de tweede Eredivisie-jaargang. Samuel Radlinger heeft zowel richting de club als richting de speler een mooie rol gespeeld bij de totstandkoming van deze transfer."

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel