Uitbreiding stadion van Almere City gaat deze zomer niet door

ALMERE • Di 4 juni 2024 | 17:54 • Dinsdag 4 juni 2024 | 17:54

De uitbreidingsplannen voor het Yanmar stadion van Almere City FC gaan deze zomer niet door. De club is nog altijd in afwachting van een vergunning. Hierdoor is het onmogelijk geworden om de uitbouw voor de start van komend seizoen te realiseren. Dit betekent dat er in augustus bij de ingang van het nieuwe voetbalseizoen geen extra plaatsen zullen zijn gecreëerd en de capaciteit van het Yanmar stadion voorlopig beperkt blijft tot circa 4200 toeschouwers.

Almere City wilde in eerste instantie het stadion nog dit jaar gaan uitbreiden met zo'n 1700 plekken. Zowel de oosttribune (lange zijde aan de kant van het Competitiepad) als de korte zijde achter de goal zouden in het komende half jaar worden verhoogd.

De voetbalclub wilde tijdens de huidige zomerstop al beginnen met de aanpak van de korte zijde achter de goal om zodoende in augustus met 1000 extra staanplaatsen aan het nieuwe seizoen te beginnen.

Almere City FC onderzoekt nu alle mogelijke opties om de tribunes tijdens het seizoen uit te bouwen zonder dat dit een negatieve impact heeft op de huidige capaciteit van het stadion. Lukt dit niet, dan wordt de uitbouw verplaatst naar de zomerstop van 2025.

Teleurstelling voor de fans
Er was behoorlijk haast geboden om tijdens de huidige competitieloze periode te beginnen met de uitbreiding van het stadion. De gemeente had daardoor niet genoeg tijd om de voorlopige bouwplannen te controleren en kon ook geen afweging maken over de gebiedsontwikkelingen.

Voor de fans moet de vertraging een behoorlijke teleurstelling zijn. Sinds Almere City in de eredivisie speelt is de populariteit van de club enorm gegroeid. Er stonden ruim 2000 fans in een virtuele wachtrij voor een seizoenkaart voor komend seizoen. Nu de uitbreidingsplannen voorlopig niet doorgaan, zullen deze fans de thuiswedstrijden van hun club voor de televisie moeten bekijken in plaats van in het Yanmar stadion.

Bouw van supportershome gaat wél door
Wat wél door zal gaan deze zomer is de aanleg van een loods tegenover het hoofdgebouw. Deze loods moet na de zomer onder andere plaats bieden aan een supportershome dat doordeweeks dienst doet als 'huis van de stad' met oog op de diverse maatschappelijke activiteiten van de club. Verder worden er in de loods een fanshop en diverse kantoor- en vergaderruimtes gerealiseerd.

Naast deze loods staat ook het vergroten van het cameraplatform, het ingraven van de dug-outs ten behoeve van betere zichtlijnen voor supporters, het verplaatsen van de perstribune, het verfraaien van het horecaplein en het upgraden van de hoofdentree op de planning.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel