Almere City verliest laatste duel debuutseizoen, emotioneel afscheid Alex Pastoor

ALMERE • Zo 19 mei 2024 | 14:36 • Zondag 19 mei 2024 | 14:36

Almere City heeft zondagmiddag de laatste wedstrijd van het debuutseizoen in de eredivisie verloren. In een volgepakt Yanmar stadion was NEC uiteindelijk met 1-4 te sterk voor de ploeg van de vertrekkende trainer Alex Pastoor. Almere City eindigt hierdoor als dertiende op de ranglijst van de eredivisie. Na afloop nam het Almeers publiek op fraaie wijze afscheid van Alex Pastoor, die deze zomer na 2,5 seizoenen vertrekt bij de club.

Almere City kwam na 20 minuten op voorsprong via een prima goal van Rajiv van La Parra. De aanvaller krulde de bal op fraaie wijze in de verre hoek en liet doelman Cillessen kansloos. Van La Parra trok direct na deze goal een sprint richting trainer Alex Pastoor om de treffer met de vertrekkende coach te vieren.

Vervolgens waren de Almeerders via Alvaro Peña dichtbij de 2-0, maar de inzet van de Bask vloog rakelings naast de goal van Cillessen. Na iets meer dan een half uur spelen kwamen de gasten 'uit het niets' op gelijke hoogte na matig verdedigen aan Almeerse zijde: Kodai Sano mocht de voorzet van Chery van dichtbij binnenkoppen: 1-1.

Vervolgens was NEC een aantal keren dichtbij een voorsprong, maar doelman Nordin Bakker en aanvoerder Sherel Floranus (die de bal miraculeus van de lijn wist te halen) voorkwamen een Nijmeegse voorsprong. Op slag van rust viel die 1-2 wél na een vrije trap van Tjarron Chery, die bij de eerste paal ongehinderd werd binnengekopt door Dirk Proper.

In de 2e helft ging Almere City op jacht naar de gelijkmaker. Kornelius Hansen zag een fraai schot uit de bovenhoek geranseld worden door Cillessen en even later had de jonge Noor opnieuw geen geluk: hij zag een fraaie poging vanaf de rand van de zestien via de onderkant van de lat terug het veld in komen.

Na iets meer dan een uur spelen wist NEC de marge te vergroten naar 1-3 na een klutsgoal van Koki Ogawa. Hij mocht van dichtbij scoren, nadat een inzet van Chery geblokt werd en voor zijn voeten kwam. Tien minuten voor tijd bepaalde Tjaronn Chery met een fraaie goal de 1-4. Dit bleek ook de einstand in het Yanmar stadion.

Na afloop van de wedstrijd was er een mooi afscheid voor de vertrekkende spelers en coach Alex Pastoor in het Yanmar stadion. Pastoor, die vorig seizoen met de club naar de eredivisie promoveerde, werd door de spelers op de schouders genomen. Komend seizoen is Hedwiges Maduro de nieuwe trainer bij Almere City FC.