Niki van Sprang in Zwitserland op jacht naar olympisch ticket

ALMERE • Zo 12 mei 2024 | 12:03 • Zondag 12 mei 2024 | 12:03

Roeier Niki van Sprang uit Almere hoopt zich volgende week in Zwitserland te kwalificeren voor de Olympische Spelen. Van Sprang en zijn teamgenoot Guillaume Krommenhoek weten wat hun bij het kwalificatietoernooi in Luzern te doen staat. Van Sprang: "Het is heel simpel. We moeten bij de eerste twee finishen."

Niet ontevreden over EK
Van Sprang en Krommenhoek zijn net terug van het EK dat eind vorige maand in Hongarije is gehouden. Daar eindigde het duo op de vijfde plaats achter vier landen die al een ticket voor de Spelen hebben.

Van Sprang: "We zijn helemaal niet ontevreden over dat EK. We kwamen uit een zwaar trainingsblok. Het was voor ons geen piekmoment maar meer een trainingswedstrijd. Onder die omstandigheden ging het elke dag iets beter."

Van Sprang deelt de twee-persoons-roeiboot, de ’twee zonder’, met Guillaume Krommenhoek waarmee hij tijdens de Spelen van Japan in 2021 de B-finale wist te winnen. Het duo kent elkaar dus heel erg goed.

Krommenhoek: "Ons plan van aanpak ligt op één lijn. Het komt niet altijd overeen, maar we kunnen daar heel goed over discussiëren. Onze coach begeleidt ons daar heel goed in."

Kans op laatste twee tickets
Van Sprang denkt dat bij het kwalificatietoernooi in Luzern inclusief Nederland vier landen kans maken op de laatste twee tickets voor de Spelen: "Ik denk de Denen weer. Dat team heeft zich drie jaar geleden met ons gekwalificeerd. Servië waar we afgelopen EK van hebben gewonnen en de Litouwers."

Van Sprang en Krommenhoek komen aanstaande zondag voor het eerst in actie tijdens het Olympisch Kwalificatie Toernooi (OKT) in Luzern.

WhatsApp ons!
Heb jij een tip of verbetering? Stuur de redactie van Omroep Flevoland een bericht op 0320 28 5050 of stuur een mail: rtv@omroepflevoland.nl!

Deel artikel