SV Urk verliest opnieuw en gaat spannende slotfase in

FLEVOLAND • Za 11 mei 2024 | 19:32 • Zaterdag 11 mei 2024 | 19:32

De voetballers van SV Urk hebben zaterdag in de Derde Divisie een uitduel tegen FC Rijnvogels verloren.

De Katwijkers waren voor eigen publiek met 4-1 te sterk voor de ploeg van trainer Peter Wesselink die zich daardoor met SV Urk nog steeds niet heeft veilig gespeeld.

Rijnvogels is heer en meester
FC Rijnvogels was in de eerste helft heer en meester. De ploeg kwam na tien minuten verdiend op een 1-0 voorsprong door een treffer van Tom Bijen.

In de 23e minuut nam Maarten Reyneveld de mooiste treffer van de middag voor zijn rekening. De spits van Rijnvogels liet Urk-doelman Richard Strijker kansloos met een schitterende lob. Vlak voor rust scoorde Peer van Paasen de derde treffer voor de thuisploeg.

Rood voor Bennie Dunnink
Kort na de pauze kreeg aanvoerder Bennie Dunnink voor natrappen de rode kaart waardoor de Urkers met tien man de wedstrijd moesten uitspelen.

Vreemd genoeg gingen de Flevolanders toen veel beter spelen. Het goede spel leverde in de 68e minuut een treffer op. Jarno van Essen kon op aangeven van Lucas Schraal de bal hard onder de lat schieten: 3-1.

Maar het slotakkoord was voor de thuisploeg. Peer van Paasen kon in de 83e minuut de bal van zestien meter in de hoek schieten en zo de eindstand op 4-1 bepalen.

Spannend slot competitie
Door de nederlaag zijn de Urkers nog niet zeker van directe handhaving in de Derde Divisie. De ploeg gaat dan ook een spannend slot van de competitie tegemoet met een uitduel in Haaksbergen tegen HSC’21 en een thuisduel tegen DOVO uit Veenendaal.