Almere City speelt thuis gelijk tegen SC Heerenveen

ALMERE • Vr 3 mei 2024 | 20:05 • Vrijdag 3 mei 2024 | 20:05

Almere City FC heeft vrijdagavond in eigen huis gelijkgespeeld tegen SC Heerenveen. In het Yanmar stadion stond er na 90 minuten een 1-1 stand op het scorebord. Door de puntendeling heeft Almere City met nog twee wedstrijden te spelen 34 punten, maar is het mathematisch gezien nog niet helemaal veilig. Als RKC óf Excelsior komende zondag hun wedstrijden niet weten te winnen, dan speelt Almere City volgend seizoen zeker weer in de eredivisie.

In de eerste helft waren kansen schaars in het Yanmar stadion. Almere City was in de eerste 25 minuten veel in balbezit en veel op de helft van de tegenstander te vinden. Toch wist de ploeg van Alex Pastoor niet tot doelpogingen te komen.

Na ongeveer een half uur spelen kwam SC Heerenveen beter in de wedstrijd en meldden de Friezen zich een aantal keer dreigend voor de goal van City keeper Nordin Bakker. Ondanks vele corners wisten ook de gasten nauwelijks gevaarlijk te worden en zo gingen beide ploegen zonder doelpogingen rusten met de brilstand op het bord.

Hansen breekt wedstrijd open
Direct na rust kwam Almere City binnen één minuut op voorsprong: Peer Koopmeiners wist met een fraai balletje Kornelius Hansen vrij te zetten in de zestien en de jonge Noor wist vervolgens koeltjes de 1-0 langs doelman Andries Noppert te schieten. Direct na die openingstreffer waren de gasten gevaarlijk na een corner: Syb van Ottele zag zijn inzet fraai gekeerd door Nordin Bakker.

Robinet verzuimt de 2-0 te maken
Na een uur spelen moest Almere City FC de marge verdubbelen: Ritmeester van de Kamp zette Thomas Robinet vrij voor de goal, maar de Fransman stuitte van dichtbij op Heerenveen doelman Andries Noppert. Met nog een kwartier te spelen kregen de Almeerders opnieuw een goede kans op de 2-0: dit keer zag Stije Resink zijn inzet gekeerd door Noppert.

SC Heerenveen krijgt de geest
Tien minuten voor tijd kwamen de gasten onverwacht op gelijke hoogte: Sahraoui mocht de bal na een afgeslagen corner langs Bakker schieten: 1-1. Direct na die gelijkmaker kwam Almere City heel goed weg: geheel vrij voor de goal schoot Saraoui de bal over.

Bakker stopt penalty
Vlak voor tijd (88 min) leek SC Heerenveen er ook nog met de volle buit vandoor te gaan, nadat de gasten een strafschop kregen na een overtreding van aanvaller Robinet in zijn eigen zestien. Gelukkig voor de thuisploeg wist doelman Nordin Bakker de strafschop van Haye knap te keren, waardoor de thuisploeg alsnog een punt wist te pakken: 1-1

Koopmeiners hangt schorsing boven het hoofd
In de slotfase kreeg City middenvelder Peer Koopmeiners een rode kaart. De huurling van AZ kan een schorsing tegemoet zien en zal volgende week zondag tijdens de uitwedstrijd tegen Ajax zeker ontbreken. Koopmeiners hoopt dat hij maar één wedstrijd schorsing krijgt, want dan zou hij op zondag 19 mei tijdens de laatste wedstrijd van het seizoen thuis tegen NEC nog in actie kunnen komen voor de Almeerders. Komende zomer keert huurling Koopmeiners terug naar AZ.