SV Urk veel te sterk voor Odin'59

URK • Za 20 januari 2024 | 20:00 • Zaterdag 20 januari 2024 | 20:00

In de Derde Divisie A heeft SV Urk goede zaken gedaan. De ploeg won thuis met 4-0 van hekkensluiter Odin’59 uit Heemskerk.

SV Urk begon met een paar kansen veel beter aan de wedstrijd op sportpark De Vormt. Dat resulteerde niet direct in een voorsprong, maar na dik een kwartier spelen was het raak. Iede Nentjes schoot de bal vanaf een meter of veertien over de doelman van Odin heen en zo werd het 1-0.

In de fase na de openingstreffer bleef SV Urk grote kansen krijgen. Na kansen van Pieter Brands en Lucas Schaal was het uiteindelijk Jan Ras die de tweede Urker goal maakte (2-0).

Kansen
De ploeg van trainer Peter Wesselink had voor rust verschillenden mogelijkheden om verder uit te bouwen, maar dat lukte niet. De Urkers waren niet scherp genoeg in de afronding.

SV Urk ging na de rust door waar het voor rust gebleven was, de ploeg bleef grote kansen krijgen. Pas na een half uur spelen na de pauze kwam de derde op het scorebord. Lucas Schraal schoof de bal onder de keeper van Odin door (3-0). Twee minuten later was het opnieuw de thuisploeg, nu scoorde invaller Klaas Romkes voor de Urkers (4-0).

SV Urk staat na negentien wedstrijden op de dertiende plaats van de Derde Divisie A. De ploeg heeft in totaal vierentwintig punten.