City FC uitgeschakeld in bekertoernooi door Fortuna Sittard

ALMERE • Wo 17 januari 2024 | 20:06 • Woensdag 17 januari 2024 | 20:06

Almere City is er woensdagavond niet in geslaagd om de kwartfinales van het toernooi om de KNVB te bereiken. In Almere was Fortuna Sittard met 1-2 te sterk voor de formatie van Alex Pastoor. City is nu uitgeschakeld en kan zich volledig op de competitie gaan richten.

Almere City trad aan met zes nieuwe spelers in de basis ten opzichte van de gewonnen uitwedstrijd tegen FC Volendam van afgelopen zondag. Fortuna Sittard voetbalde makkelijker in de eerste helft en kwam na 25 minuten op voorsprong na een corner: Siemen Vloet mocht koppen bij de 2e paal en spits Kaj Sierhuis mocht vervolgens van dichtbij het laatste tikkie geven: 0-1.

De 0 - 1

ANP
Sierhuis scoort weer
Ook na die 0-1 waren de Almeerders nog niet wakker geschud. Fortuna bleef de meest gevaarlijke ploeg in het Yanmar stadion: Griffith schoot in het zijnet en vanaf de rand van het zestienmetergebied net naast.

Vlak voor rust verdubbelden de Limburgers hun voorsprong na opnieuw een corner: en weer was Kaj Sierhuis de meest attente in de zestien en mocht de aanvaller zijn tweede van de avond maken. Deze 0-2 bleek ook de ruststand.

Vlak voor de 0 - 2

ANP
In de 2e helft kwamen Hansen, Resink en Cathline binnen de lijnen bij Almere City voor Van Duiven, Corryn en Royo. De ploeg van Alex Pastoor kreeg meer balbezit en meer drang naar voren in de 2e helft zonder tot grote kansen te komen. Een kwartier voor tijd bracht Pastoor aanvaller Van la Parra nog voor verdediger Mbe Soh en gingen de Almeerders op zoek naar een slotoffensief.

Spannend in extra tijd
Pas in de extra tijd werd het toch weer spannend in het Yanmar stadion toen Kornelius Hansen de 1-2 wist te maken. Na die aansluitingstreffer hadden de Almeerders nog 3 minuten, maar de gelijkmaker viel uiteindelijk niet meer.

Kans op revanche
Komende zaterdag krijgen de Almeerders de kans om revanche te nemen op deze bekernederlaag, omdat Fortuna Sittard dan op visite komt voor de competitie: beide ploegen hebben 19 punten uit 17 gespeelde wedstrijden in de eredivisie.

Wedstrijdverloop:

95. Afgelopen: 1-2

91. Goal: Kornelius Hansen maakt in de extra tijd de 1-2. Het kan nog!

79. Schot van Kitala gaat net over de goal van Fortuna.

72. Een extra aanvaller voor een verdediger:

60. Almere City heeft veel balbezit en meer drang naar voren in de 2e helft, maar komt vooralsnog niet tot uitegspeelde kansen.

46. De 2e helft is begonnen. Alex Pastoor heeft 3x gewisseld:

45. Rust: 0-2

42. Goal: Fortuna Sittard komt op 0-2 na weer een corner: wederom is spits Kaj Sierhuis het meest attent in de zestien en mag zijn tweede goal van de avond maken.

40. Koopmeiners vangt Cordoba op en komt goed weg dat hij geen geel pakt.

33. Weer een aardige poging van Griffith, die maar net naast de goal van Almere City gaat.

31. Weer is Fortuna gevaarlijk: Griffith schiet hard in het zijnet.

25. Goal: Fortuna komt op voorsprong na een corner: Kaj Sierhuis is de maker van de openingsgoal. Siemen Voet mag koppen en Sierhuis geeft voor de neus van doelman Nordin Bakker het laatste tikkie: 0-1.

15. Kwartier gespeeld: er is nog weinig gebeurd in dit duel om een plek bij de laatste acht!

7. Eerste gevaar in de wedstrijd komt namens de gasten: Rodrigo Guth mag de zestien van Almere in, maar ziet zijn inzet geblokt door City verdediger Mbe Soh.

1. De wedstrijd is begonnen in het Yanmar stadion.