Almere City FC doet uitstekende zaken na winst in Volendam

ALMERE • Zo 14 januari 2024 | 12:18 • Zondag 14 januari 2024 | 12:18

Almere City FC heeft zondagmiddag de eredivisie hervat met een knappe overwinning bij directe concurrent FC Volendam. De ploeg van Alex Pastoor was uiteindelijk met 0-1 te sterk voor de Wijdbroeken. De enige treffer viel vroeg in de eerste helft en kwam van de voet van Fransman Thomas Robinet. Door de zege stijgen de Almeerders naar plek 12 van de eredivisie.

De eerste grote kans in de eerste helft was voor thuisploeg: Zach Booth mocht geheel vrij opduiken voor Almere City doelman Nordin Bakker, die uitstekend redding wist te brengen. Toch kwam Almere City na 8 minuten snel op voorsprong in het vissersdorp, na een goal van Franse makelij: spits Thomas Robinet kwam knap voor zijn man in de zestien van Volendam en wist op aangeven van Yoann Cathline de 0-1 aan te tekenen.

De ploeg van Alex Pastoor was ook na die openinsgtreffer de gevaarlijkere ploeg in de eerste helft: de Noor Kornelius Hansen kreeg twee dotten van kansen, maar wist twee keer geheel vrij voor doelman Mio Backhaus niet tot scoren te komen. Na een half uur spelen was FC Volendam weer een keer gevaarlijk voor de goal van Almere, maar Ould Chikh zag zijn inzet van dichtbij gekeerd door City doelman Nordin Bakker. De thuisploeg had vervolgens veel balbezit (61%), maar wist daar bar weinig mee te doen. Zo was het bij rust 0-1.

Ook in de 2e helft wist FC Volendam maar nauwelijks gevaarlijk te worden en hadden de Almeerders weinig te duchten van de thuisploeg. 20 Minuten voor tijd mocht Jason van Duiven zijn debuut maken voor City: de huurling van PSV kwam in het veld voor Kornelius Hansen. Ondanks enkele offensieve wissels wist de thuisploeg geen slotoffensief meer te creëren en bleven de Almeerders makkelijk overeind: 0-1.

Wedstrijdverloop:
93. Afgelopen: City wint met 0-1

90. 3 minuten extra tijd.

72: Debuut PSV-huurling Jason van Duiven.

70. Vrije trap FC Volendam: kopbal van Mirani gaat via Jacobs over de achterlijn.

56. City verdediger Damian van Bruggen houdt met het hoofd een hard schot tegen. Het duizelt hem even, maar een belangrijke actie was het wel.

50. Eerste kans van de 2e helft is voor Almere City: Robinet koopt naast.

46. De 2e helft is begonnen. Beide ploegen ongewijzigd uit de kleedkamer gekomen.

45. Rust: 0-1

33. Nu is Volendam 'uit het niets' gevaarlijk: Ould-Chikh stuit op aangeven van Booth op Nordin Bakker. Wederom een prima safe!

27. Weer een dikke kans voor Almere City: Hansen moet andermaal de 0-2 maken, maar volleert de bal van dichtbij naast.

23. Wat een kans voor Almere op de 0-2. Kornelius Hansen mag alleen af op Volendam doelman Backhaus na slordig balverlies bij de thuisploeg. De Noor wil het vervolgens mooi doen met een wippertje, maar Backhaus kan redding brengen.

12. GOAL: City spits Thomas Robinet komt prima voor zijn man in de zestien van Volendam en scoort de 0-1 ! De asssist is van Yoann Cathline dus een prima goal van Franse makelij.

8. Zach Booth duikt op voor City keeper Nordin Bakker, die de 1-0 voorkomt met een uitstekende redding.

3. Corner: Thomas Robinet kopt over.

3. Mirani levert de bal zomaar in bij Kornelius Hansen. De Noor mikt vervolgens voorlangs via een Volendam verdediger.

1. De wedstrijd is begonnen in Volendam.