SV Urk pakt punt in Noord-Holland

URK • Zo 14 januari 2024 | 10:23 • Zondag 14 januari 2024 | 10:23

SV Urk heeft één punt gepakt in de eerste wedstrijd na de winterstop. In de Derde Divisie A speelde de ploeg van trainer Peter Wesselink zaterdagmiddag met 1-1 gelijk tegen DEM.

In de eerste helft kwamen de Urkers stroef op gang. Na een paar onnauwkeurigheden kwam het team na zestien minuten spelen op achterstand. Dat was ook de ruststand in Beverwijk.

Speler Jan Ras was blij dat zijn ploeg veerkracht toonde en in de tweede helft met meer passie speelde. Dat leverde kansen en een doelpunt op. Na 75 minuten spelen kopte Pieter Brands raak. Hij lette goed op toen een bal via de paal op hem af kwam. SV Urk kreeg in de slotfase nog een paar grote kansen op de winst, maar de ploeg miste de precisie.

Overleven
Ras zegt dat de voetballers afgelopen week op trainingskamp in Spanje duidelijke afspraken met elkaar hebben gemaakt. Vooral 'voor elkaar door het vuur gaan en hard werken' is met elkaar afgesproken. Op die manier denkt Ras dat Urk kan overleven in de Derde Divisie A.

SV Urk staat na achttien wedstrijden op de veertiende plaats. Nummer vijftien en zestien spelen na afloop van het seizoen in de nacompetitie en de nummers zeventien en achttien degraderen direct.