SV Urk strijdt in weer en wind, maar weet niet te winnen van HSC '21: 2-2

URK • Za 9 december 2023 | 19:17 • Zaterdag 9 december 2023 | 19:17

SV Urk heeft in de Derde Divisie A de thuiswedstrijd tegen HSC’21 uit Haaksbergen met 2-2 gelijkgespeeld. Onder natte en koude omstandigheden was Urk op zoek naar een overwinning, maar gezien de kansenverhouding was de uitslag terecht.

De laatste zege was alweer een kleine maand geleden tegen DVS ’33 Ermelo. Urk kwam goed uit de startblokken en kreeg goede mogelijkheden via Lucas Schraal en Lucas Tol, maar de ploeg uit Haaksbergen kwam tweemaal goed weg. Na dat goede begin, kroop HSC’21 uit zijn schulp. Het kreeg na een klein halfuur een penalty vanwege een overtreding van Bennie Dunnink. De strafschop werd benut door Arantis Roep.

De gasten werden in het vervolg van de wedstrijd sterker, maar het was Urk dat vlak voor rust weer op gelijke hoogte kwam. Via een corner en de kluts kwam de bal voor Lucas Schraal die de bal erin schoot.

Vreugde in tweede helft van korte duur
In de tweede helft golfde het spel op en neer. Urk kwam na ruim een kwartier spelen op voorsprong door invaller Pieter Brands die koud in het veld stond. Één minuut later was het alweer 2-2 door een doelpunt van Jules Stokkers. In de slotfase waren de gasten nog dichtbij een doelpunt, maar doelman Richard Strijker redde knap.

Door het gelijke spel staat Urk nu op de dertiende plaats van de Derde Divisie A. HSC ’21 staat nu op de achtste plek. Koploper is Harkemase Boys met 33 punten. Volgende week speelt Urk een uitwedstrijd tegen DOVO uit Veenendaal.