Futsal Emmeloord in polderderby kansloos onderuit tegen ZVV Urk

FLEVOLAND • Za 9 december 2023 | 13:13 • Zaterdag 9 december 2023 | 13:13

De zaalvoetballers van Futsal Emmeloord hebben vrijdagavond in de 1e Divisie A de derby tegen ZVV Urk kansloos verloren. De Urkers waren met 0-6 veel te sterk voor de thuisploeg. Bij de rust keek Futsal Emmeloord al tegen een 0-2 achterstand aan.

ZVV Urk creëerde van meet af aan de beste kansen. Johan Loosman brak met zijn treffer de wedstrijd open en Riekelt Snoek bepaalde de ruststand op 0-2. Na de pauze liepen de Urkers eenvoudig verder uit. Willem Snoek was in de eerste minuut na rust meteen trefzeker. Johan Loosman zette de Urkers op een 0-4 voorsprong.

Frustratie en rode kaarten
De moed is tegen die tijd bij de Emmeloorders in de schoenen gezakt en er komt veel frustratie naar boven. Dit resulteert in rode kaarten voor Younes Zanzan en Brahim Boundati.

Johan Loosman en Riekelt Snoek bepalen uiteindelijk de eindstand op 0-6. Door de overwinning kruipen de Urkers richting de middenmoot van de 1e Divisie A. De Emmeloorders blijven onveranderd staan in de degradatiezone.