Handbalster Ten Holte blinkt uit tegen Tsjechië, wordt met Oranje groepswinnaar op WK

ALMERE • Ma 4 december 2023 | 23:54 • Maandag 4 december 2023 | 23:54

De Almeerse Yara ten Holte heeft zich samen met het Nederlands handbalteam als poulewinnaar geplaatst voor de hoofdronde van het WK in Denemarken. Het team won maandag overtuigend van Tsjechië (33-20). Keepster Ten Holte werd uitgeroepen tot beste speelster van de wedstrijd.

De 24-jarige doelvrouw was namelijk goed voor dertien reddingen, ze stopte een strafworp en scoorde zelfs een keer. Voor de camera van Viaplay zei Ten Holte dat ze vindt dat het team een goede wedstrijd heeft gespeeld.

Stugge Tsjechische vrouwen
Nederland, wereldkampioen in 2019, speelde in Denemarken een sterke wedstrijd tegen de stugge Tsjechische vrouwen. Beide ploegen hadden hun eerste twee pouleduels eenvoudig gewonnen van Argentinië en Congo. Bij rust stond het 14-8. Na rust bouwde Oranje de voorsprong verder uit.

Ten Holte liet aan Viaplay weten dat het volgens haar erg belangrijk is dat het team maximale punten heeft gepakt. Dankzij de groepswinst mag Nederland 4 punten meenemen naar de hoofdronde.

In deze tweede fase van het WK spelen de handbalsters tegen Brazilië, Spanje en Oekraïne. De beste twee ploegen van deze poule plaatsen zich voor de kwartfinales.

Onzeker of Ten Holte zou keepen
Voor het WK was nog onduidelijk of Ten Holte veel zou spelen tijdens het toernooi. Ze vertelde vlak voor het WK dat verschillende keepers kans maakten op een plekje op het wedstrijdformulier. De bondscoach zou per wedstrijd kijken wie de meeste speelminuten kreeg.